Interpretul hip-hop a fost cel mai difuzat artist roman la posturile de radio si de televiziune, in saptamana 21-27 decembrie, potrivit softului de monitorizare a difuzarilor muzicale Media Forest, care a inregistrat 470 de difuzari ale artistului.

Puya a fost urmat in acest clasament de Dan Balan, cu 456 difuzari, si de Dony, cu 382. Artistul hip-hop a ocupat primul lor si in saptamana 14-20 decembrie, cu 502 difuzari, informeaza NewsIn.

In saptamana 21-27 decembrie, cea mai difuzata melodie pe posturile de televiziune si de radio a fost "Chica Bomb", a lui Dan Balan (fost membru al trupei O-Zone), cu 246 difuzari pe posturile de televiziune si 210 pe cele de radio.

Cel mai difuzat artist international pe posturile de radio si de televiziune romanesti a fost Pitbull, cu 550 difuzari, urmat de Lady Gaga, cu 535, si Akon, cu 509. Cea mai difuzata piesa internationala a fost, la radio, "I Gotta Feeling", a celor de la Black Eyed Peas, iar pe posturile de televiziune, "Hotel Room", a rapper-ului american Pitbull.

Oficiul Roman pentru Drepturile de Autor (ORDA) va promova utilizarea unei tehnologii de identificare automata a operelor muzicale difuzate de posturile de radio si de televiziune, bazata pe amprentarea digitala a acestora.

Tehnologia de identificare automata a operelor muzicale radiodifuzate va fi promovata in cadrul unui protocol incheiat de ORDA si Media Forest, soft de monitorizare a difuzarilor muzicale. Tehnologia este, potrivit reprezentantilor ORDA, un instrument eficient de identificare automata a operelor muzicale difuzate de posturile de radio si televiziune in Romania.

Operele muzicale vor fi, de acum inainte, amprentate digital, in cadrul activitatii de repartizare a remuneratiilor colectate de organismele de gestiune colectiva, urmand ca noua tehnologie sa permita identificarea corecta a operelor radiodifuzate si a duratei de difuzare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.