Dupa ce s-a numarat printre numele finaliste ale Oscar-urilor industriei de evenimente din Marea Britanie - UK Festival Awards, B'ESTFEST 2009 a obtinut o noua nominalizare, de data aceasta la categoria "Cel mai bun festival de marime mijlocie" in cadrul European Festival Awards.

Produsul colaborarii dintre YOUROPE- Asociatia Festivalurilor Europene, si Virtual Festivals – comunitate online a festivalurilor lumii, distinctiile The European Festival Awards premiaza munca si efortul celor implicati in organizarea festivalurilor europene de amploare din acest an, fiind un melanj inedit intre preferintele publicului amator de festivaluri si parerile obiective ale specialistilor din industria de evenimente.

Aflat pentru al doilea an consecutiv in competitia pentru European Festival Awards, dupa nominalizarea din 2008 la categoria „Best European Festival”, B’ESTFEST este inclus anul acesta in cadrul categoriei „Cel mai bun festival de marime mijlocie” (Best Medium Festival), fanii festivalului putand vota pe site-ul oficial al competitiei pana pe 10 decembrie, data la care vor fi anuntate numele ce vor intra in finala programata sa aiba loc la inceputul anului viitor in Olanda.

Alaturi de B’ESTFEST, la aceeasi sectiune mai concureaza si alte festivaluri celebre printre care se numara Creamfields (Marea Britanie), Rock En Seine (Franta), Spirit of Burgas (Bulgaria), Provinssirock (Finlanda), Montreux Jazz Festival (Elvetia) sau Melt! Festival (Germania).

Pe langa categoria „Celui mai bun festival de marime mijlocie”, la premiile European Festival Awards se mai afla si categoriile pentru „Cel mai bun festival mare/mic” (Best Major/Small Festival), „Cel mai bun nou festival” (Best New Festival) carora li se vor alatura in cea de-a doua etapa a concursului si sectiunile: „Cel mai bun program al unui festival din Europa” (Best European Festival Line-Up), „Cel mai bun artist debutant” (Best Artist Newcomer), „Cel mai bun cap de afis” (Best Headline Artist), dar si premiul pentru „Imnul Anului” (Anthem Of The Year).

Castigatorii acestor noi categorii vor fi desemnati de catre un juriu format din cele mai importante persoane din industria de live entertainment din Europa, aceiasi membri desemnand si castigatorii premiilor „YOUROPE Clean N’Green”, „Festivalul Preferat al artistilor”, „Cel mai bun organizator al anului” si „Premiul pentru intreaga activitate”.

Finala concursului The European Festival Awards va avea loc pe 13 ianuarie 2010 in cadrul ceremoniei de deschidere a conferintei Eurosonic Noorderslag 2010 la The Grand Theatre din Groningen, Olanda, si va reuni sub acelasi acoperis organizatori si promoteri a peste 100 de festivaluri, impreuna cu figurile cheie din industria media si de sponsorizare din Europa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.