"O poveste de Craciun", o adevarata cursa multisenzoriala realizata in viziunea regizorului premiat cu Oscar Robert Zemeckis, surprinde esenta fantastica a povestii clasice a lui Dickens, intr-un film eveniment, o productie 3D revolutionara.
Ebenezer Scrooge (JIM CARREY) isi incepe vacanta de Craciun cu obisnuitul sau dispret marunt, rastindu-se la functionarul sau credincios (GARY OLDMAN) si la voiosul lui nepot (COLIN FIRTH). Scrooge le arata clar ca nu are nici cea mai mica intentie de a se bucura de sarbatori si, ca intotdeauna, pleaca acasa – singur – unde se intalneste cu fantoma lui Joseph Marley, partenerul sau de afaceri, care a murit. Marley, care plateste in viata de apoi pretul pentru propria zgarcenie, spera sa il poata ajuta pe Scrooge sa evite o soarta similara si ii spune ca va fi vizitat de trei spirite. Dar cand fantoma Craciunului Trecut, Prezent si Viitor il poarta pe batranul Scrooge intr-o incursiune menita sa ii deschida ochii, dezvaluindu-i adevaruri pe care el nu prea vrea sa le accepte, acesta se vede obligat sa isi deschida inima si sa repare anii plini de rautate, inainte de a fi prea tarziu.

Walt Disney Pictures si ImageMovers Digital prezinta "O poveste de Craciun", o productie regizata de Robert Zemeckis dupa propria adaptare bazata pe nuvela clasica a lui Charles Dickens. Acesta este primul film ImageMovers Digital care a fost creat de Robert Zemeckis, Steve Starkey si Jack Rapke folosind o tehnologie speciala - 3D performance capture - un film realizat in exclusivitate pentru Walt Disney Studios.

Distributia extraordinara este condusa de multitalentatul actor Jim Carrey (“Yes Man,” “Horton Hears a Who,” “Bruce Almighty”) care, la fel ca multi dintre partenerii sai de distributie, apare in mai multe roluri importante in acest film. Pe langa rolul lui Ebenezer Scrooge la diverse varste, mai tanar sau mai batran, Carrey aduce la viata fantoma Craciunului Trecut, Prezent si Viitor.

Lui Carrey i se alatura si alti actori talentati. Gary Oldman (“Harry Potter and the Order of the Phoenix”) este angajatul napastuit al lui Scrooge, Bob Cratchit; baietelul bolnav al acestuia, Micul Tim; dar si fantoma lui Joseph Marley, partenerul de afaceri al lui Scrooge, acum mort. Colin Firth (“Love Actually,” “The Accidental Husband,” “Bridget Jones: The Edge of Reason”) joaca rolul lui Fred, nepotul voios si bun la suflet al lui Scrooge. Robin Wright Penn (“State of Play”) este Belle, cea care cu mult timp in urma i-a furat inima lui Scrooge; dar si Fan, sora lui Scrooge, acum moarta si ea.

Unul dintre cei mai distinsi actori ai Angliei, Bob Hoskins (“Who Framed Roger Rabbit?”) se reintalneste cu Zemeckis jucand rolul Batranului Fezziwig, caruia Scrooge i-a fost ucenic in tineretea sa, dar si rolul Batranului Joe, care are o pravalie de vechituri si cumpara asternuturile si perdelele lui Scrooge dupa ce acesta “moare”. Cary Elwes (“Ella Enchanted,” “The Princess Bride”) completeaza distributia si joaca mai multe roluri, intre care tanarul Dick Wilkins, vechiul coleg de camera al lui Scrooge.

Echipa de creatie este formata din designer-ul de productie Doug Chiang (“Beowulf,” “The Polar Express”), directorul de imagine Robert Presley (“Enchanted,” “Terminator 3: Rise of the Machines,” “What Lies Beneath”), editorul de film Jeremiah O’Driscoll (“Beowulf,” “The Polar Express”), compozitorul Alan Silvestri (“Beowulf,” “Night at the Museum”) si supervizorul efectelor speciale, George Murphy (“King Kong,” “Constantine”).

Un film Walt Disney Pictures si ImageMovers Digital, "O poveste de Craciun" va fi prezentata in Disney Digital 3D™.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.