Formatia bucuresteana de synth-pop Mes Quins va sustine un recital in deschiderea concertului sustinut de duo-ul berlinez Noblesse Oblige in Club Control, vineri, 6 noiembrie.
Mes Quins au debutat in 2008 sub forma unui duo synth-pop compus din chitaristul Ovidiu Chihaia (ex Pure, Hotel Fetish, Guillotines) si Silviu Gherman (actor, grafician si scriitor). “Am cazut de acord ca amandurora ne place post punk-ul, mare parte din muzica electronica, si pop-ul kitchos”, spune Ovidiu Chihaia. Primul concert al trupei a avut loc in iulie 2008, o data cu lansarea celui de-al doilea volum al lui Gherman, intitulat Cele mai frumoase creiere. Ulterior, aparitiile live s-au succedat cu rapiditate - trupa a concertat in mai toate cluburile din Bucuresti, a deschis pentru Namosh si Handsome Furs si a participat la Festivalul Watumi de la Brasov. Anul acesta, cei doi membri fondatori Mes Quins l-au cooptat pe Ovidiu Rusu (drum-pad).

Recent, trupa a lansat videoclipul In The Land Of The Dead, filmat la Bucuresti si produs de Videolink, o echipa formata din Miruna Boruzescu (regie si concept), Roxana Ardelean (imagine) si Alma Cazacu (montaj si efecte speciale).

“In The Land Of The Dead este intr-o anumita masura un tribut adus clipurilor synth-pop din anii '80. Look-ul celor doi Mes Quins este provocator - la Silviu prin sexualitatea afisata, un fel de Falco contemporan, si la Ovidiu prin apropierea de un personaj-robot-extraterestru. Sageata de pe fata lui Ovidiu e o trimitere timida la Ziggy Stardust... Sunt mai multe repere muzicale care ne plac si pe care am incercat sa le integram in acest clip”, povesteste regizoarea.



Formatia Noblesse Oblige a luat fiinta in 2004 la Londra din compozitorul si producatorul german Sebastian Lee Philipp si actrita si cantareata franceza Valerie Renay. In 2006, lanseaza albumul de debut Privilege Entails Responsibility, un mix de disco punk, electro, pop si sunete exotice, relansat in octombrie anul acesta cu piese bonus de casa germana RepoRecords. Din 2006, trupa s-a relocat la Berlin, unde Sebastian Lee Philipp are propriul studio de inregistrari. Al doilea album Noblesse Oblige, intitulat In Exile, a fost lansat anul trecut si aclamat de critici, obtinand prestigiosul premiu Stepnoy Volk in Rusia.

Un nume foarte cunoscut pe scena underground, Noblesse Oblige au cantat alaturi de The Dresden Dolls, IAMX si Lydia Lunch, avand la activ peste 300 de show-uri live in Europa si America de Sud. Trupa a mai concertat la Bucuresti in 2006. “Mi-aduc aminte cu placere de spectatorii entuziasti din Romania. Suntem nerabdatori sa cantam din nou la Bucuresti si speram ca publicul va aprecia piesele noi”, a declarat Sebastian Lee Philipp intr-un interviu acordat Lux Noctis, co-organizatorul evenimentului.

Concertul incepe la ora 21:00. Atmosfera va fi intretinuta de Cliza, ce se va ocupa de selectia muzicala. Biletele in valoare de 20 RON se gasesc la Club Control (Str. Academiei nr.19) in seara evenimentului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.