Casa Alba a publicat vineri o lista cu persoanele care au venit la Casa Alba de cand Barack Obama a preluat functia in ianuarie, printre care lobbysti, oameni de afaceri, activisti si celebritati.
Pana acum, nicio administratie americana nu a facut publica o astfel de lista, chiar daca informatiile sunt deocamdata incomplete. Doar 110 nume - si 481 vizite - din sutele de mii de persoane care au vizitat Casa Alba au fost facute publice. Ca si administratia Bush, Obama spune ca publicarea unor astfel de informatii nu este impusa de lege, potrivit NBC, citat de NewsIn.

Printre numele anuntate vineri figureaza oameni de afaceri si lobbysti, care au mult de castigat sau de pierdut de pe urma politicilor lui Obama: Bill Gates, fostul presedinte AIG Maurice Greenberg, directorul Exxon Mobile Rex Tillerson, directorul Chevron David O'Reilly, directorul Bank of America, al Morgan Stanley sau Goldman Sachs, precum si liderul unui mare sindicat (22 de vizite).

De asemenea, au venit militanti si lideri ai unor organizatii nonprofit, printre care presedintele Organizatiei nationale a femeilor sau presedintele Fundatiei Robert Wood, ca si omul de afaceri si donator George Soros.

In privinta celebritatilor, Obama i-a primit pe Oprah Winfrey, Brad Pitt, George Clooney, Denzel Washington, tenismena Serena Williams, precum si jurnalistul Paul Krugman, castigator al premiului Nobel pentru economie.

Casa Alba a avertizat ca multe nume care pot parea cunoscute - si controversate - de fapt nu se refera la respectivele persoane faimoase. Astfel, desi Jeremiah Wright se regaseste pe lista, nu este vorba despre fostul pastor al presedintelui, asa cum nici Michael Jordan nu este jucatorul de baschet sau Michael Moore celebrul regizor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.