Mike Reiss, unul dintre primii scenaristi ai serialului american "The Simpsons" spune ca este platit cu un million de dolari pe an pentru ceva ce ar face gratis si recunoaste ca este un norocos, mai ales in conditiile crizei financiare care nu si-a slabit efectele.
"Nu pot sa spun cat castig la “The Simpsons”, pentru ca mai sunt si alti scenaristi care lucreaza acolo si au acelasi salariu ca mine. Dar din toate activitatile mele - scenarii pentru alte filme, carti pentru copii, prelegeri - se aduna cam un milion de dolari pe an. Da, asta e, sunt milionar. Nu ma imbrac ca un milionar, am o masina cam rablagita, dar castig bine, se pare ca sunt foarte norocos", a marturisit Mike Reiss, intru-un interviu pentru NewsIn.

Reiss a povestestit astazi la Bucuresti depre cum s-a nasut “The Simpsons”, unul dintre cele mai de succes seriale animate din lume, la invitatia Festivalului de film animat Anim’Est.

"The Simpsons a inceput ca un desen animat de un minut, iar cineva de la Fox s-a gandit, hai sa-l transformam intr-un serial cu episoade de jumatate de ora. Matt Groening si Sam Simon au scris primul scenariu. Asta era tot ce aveau, iar pentru a-l face serial, mai aveau nevoie de scenaristi. Nu prea suna a proiect de succes, serialul nu se difuza de 25 de ani in primetime, Fox era o retea noua, nimeni nu putea garanta ca proiectul va dura. Asa ca niciunul dintre scenaristii la care au apelat nu a acceptat, eu am fost cam a patra persoana pe care au intrebat-o. Eram in vacanta de vara, mai aveam oricum un job, asa ca am acceptat. M-au angajat pentru ca nu au gasit pe altcineva. Nici macar nu am spus nimanui ca lucrez la The Simpsons, ma gandeam ca va fi un dezastru, va dura sase saptamani, dar macar aveam un birou unde sa merg pe perioada verii. Cu exceptia lui Matt Groening, cred, nimeni nu se gandea ca va fi un serial de succes".

Dupa 20 de ani, "The Simpsons" are inca succes in randul unui public de toate varstele, insa creatorul serialului nu isi explica acest fapt.

"Habar n-am de ce are succes. La fel si cu "Ice Age 3", care a fost lansat vara asta si la care am colaborat pentru scenariu; este unul dintre cele mai de succes filme din istorie, dupa "Titanic" si "Lord of the Rings". LA Times i-a intervievat pe toti cei care au lucrat la film si toti au zis acelasi lucru: "nu stim, noi ne-am simtit bine facandu-l". In privinta The Simpsons, nu cred ca avem un anume tip de public. Se uita si copii, ca e un desen animat, este colorat si amuzant, adolescentii se uita ca e inteligent, iar oamenii mai in varsta s-ar putea sa se uite pentru ca e vorba despre o familie stabila. Avem mai multe tipuri de public", a marturisit Reiss.




Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.