Toate proiectele la care lucreaza trupa IAMX vor fi disponibile pe o pagina de internet, special creata pentru public, a anuntat solistul trupei, Chris Corner, intr-un interviu acordat NewsIn inaintea concertului din Bucuresti, care a adunat 850 de persoane, la Fratelli Studios.
„Lucrez momentan la remixuri sau versiuni alternative ale pieselor lansate pe care le vom publica pe o pagina de internet ce vrem sa contina mai multe laturi ale proiectului IAMX”, a spus Corner, care vrea, de asemenea, sa faca un film de scurt metraj anul viitor, potrivit NewsIn.

Concertul IAMX a strans aproximativ 850 de persoane in clubul Fratelli. „Este foarte multa lume aici, nu ne asteptam la atatea persoane”, au spus reprezentantii formatiei, mentionand ca trupa ar vrea sa revina in Romania.

Cei patru membri ai formatiei au intrat pe scena in jurul orei 10:30 prin Bring me back a dog, piesa de pe al doilea album al IAMX, The Alternative, din 2006 si au cantat vreme de doua ore, intr-un spectacol care nu a iesit din regula extravagantei trupei. Palarii, masti, machiaj strident si costume extravagante, in general negre, au format vestimentatia celor patru membri, Chris Corner, Dean Rosenzweig, Tom Marsh si Janine Gezang, care au adus si elemente vizuale, prin proiectii si jocuri de lumini.

Concertul, care face parte din turneul de lansare al celui de-al treilea album al trupei, Kingdom of Welcome Addiction,a facut si o recapitulare a celor mai cunoscute piese ale formatiei, din 2004 pana in prezent, ca Sailor, Kiss and Swallow, The Negative Sex, Spit It Out sau President. IAMX isi v continua turneul in Cehia, Polonia, Germania si Belgia in cadrul aceluiasi turneu de promovare.

„Am lucrat circa doua luni pentru Kingdom of Welcome Addiction, pentru ca am multe piese deja scrise de la albumele anterioare. Pentru The Alternative, care are 11 piese, aveam pregatite 20”, a mai spus Corner.

Chris Corner a pus bazele proiectului IAMX in timp ce lucra la cel de-a patrulea album al fostei formatii din care a facut parte, Sneaker Pimps, cand s-a gandit sa renunte la contractul cu casa de discuri si sa se mute in Berlin, unde locuieste si in prezent. IAMX s-a bucurat de succes in Europa inca de la primul album, "Kiss&Swallow" , lansat in 2004. Au urmat "The Alternative", in 2006 si "Kingdom of Welcome Addiction", in 2009. Neimplicarea caselor de discuri in acest proiect nu l-a impiedicat pe Chris Corner sa impuna IAMX la nivel mondial.

Organizatorii de la Livada spun ca, prin concertul IAMX, vor inaugura seria de evenimente TryThis, care isi propune sa prezinte publicului "formatii noi sau mai putin cunoscute, dar nu mai putin relevante pentru muzica momentului".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.