Arnold Schwarzenegger, care ar avea autoritatea de a-l absolvi de vina pe regizorul Roman Polanski, a declarat ca cineastul nu va primi niciun tratament special, informeaza presa americana, potrivit NewsIn.
Schwarzenegger spune ca Polanski ar trebui tratat precum orice alta persoana care ajunge in SUA pentru o sentinta. Intrebat daca ar lua in considerarea absolvirea de vina a lui Polanski, guvernatorul Californiei, fost actor, a declarat pentru CNN ca "nu voi trata aceasta situatie diferit fata de oricare alta".

Roman Polanski a fost arestat sambata, la Zurich, unde urma sa participe la Festivalul de Film pentru a primi un premiu pentru intreaga cariera, cu un mandat de retinere american pentru fapte petrecute in 1977, in SUA, si se afla in detentie provizorie, in asteptarea extradarii.

Samantha Geimer, adolescenta cu care Roman Polanski a intretinut relatii sexuale ilegale in 1977, este azi o mama de 45 de ani, care a cerut justitiei americane sa abandoneze procedurile impotriva cineastului, pentru ca acest capitol din viata sa este incheiat.

Arestat in urma plangerilor parintilor Samanthei, cineastul, in varsta de 43 de ani atunci, a pledat vinovat de "relatii sexuale ilegale" si a petrecut o luna si jumatate in inchisoare. La sfarsitul lunii februarie 1978, Polanski a plecat spre Europa, unde locuieste de atunci.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.