Funeraliile lui Michael Jackson s-au terminat in aceasta dimineata la ora 8 (ora Romaniei, n.r.), dupa ce trupul megastarului a fost depus in Marele Mausoleu al cimitirului Forest Lawn, in suburbia orasului Los Angeles, in mijlocul unor buchete de crini si trandafiri albi, transmite AFP.
Ceremonia, care a fost una intima, rezervata familiei si apropiatilor, a avut loc in aer liber, in fata intrarii de la Terasa Sacra a Mausoleului, partea exclusivista a cimitirului, unde au mai fost inmormantate numeroase celebritati, printre care Humphrey Bogart, Nat King Cole si Walt Disney, relateaza NewsIn.

Sicriul, purtat de fratii lui Michael Jackson, a fost depus in Mausoleul construit dupa modelul cimitirului italian Campo Santo de Gines din Italia, la ora 7.43 (ora Romaniei, n.r.).

Copiii starului pop, Prince Michael (12 ani), Paris (11 ani) si PrinceMichael II (7 ani), au depus o coroana pe sicriu, amintind de titlul de "rege al pop-ului" atribuit lui Jackson. Sicriul a fost asezat in mijlocul unor mari buchete de trandafiri albi si de crini, iar fratii megastarului au purtat o manusa alba, unul dintre insemnele vestimentare ale lui Michael Jackson, la fel ca la ceremonia publica de pe 7 iulie.

Familia Jackson a ajuns la cimitir cu o ora intarziere, intr-un convoi de sase Rolls Royce-uri. Diva muzicii soul Gladys Knight a intonat un gospel, iar poetul Clifton Davis a interpretat unul dinte titlurile de la Jackson 5, grup in care Michael Jackson si-a inceput cariera.

La ceremonie au participat, printre altii, actorii Elizabeth Taylor si Macaulay Culkin si producatorul muzical Quincy Jones. Reverendul si aparatorul drepturilor civice Al Sharpton a fost si el prezent si a trimis, in timpul ceremoniei, un mesaj pe Twitter: "Ceea ce Michael Jackson a trait a fost injust, dar el a depasit greutatile. In final, a fost cel mai mare dintre toti artistii".

Invitatia la ceremonie, o carte mica, alba, ii chema pe apropiatii artistului sa ii celebreze viata si memoria: "L-am iubit, am ras cu el, am cantat imreuna. Am dansat cu el. Dar astazi, noi il celebram", se arata in text.

Ceremonia a fost, astfel, departe de omagiul public organizat in iulie, la Los Angeles, la care au asistat peste 20.000 de persoane si care a fost transmis in direct pentru a fi urmarit de alte sute de milioane de fani din lume.

Funeraliile contrasteaza, de asemenea, cu viata cantaretului care s-a facut remarcat in ultimii ani mai ales prin excentricitatile sale si problemele judiciare pe care le-a avut - transformarea sa fizica, prietenia cu un cimpanzeu, parcul de distractii Neverland si acuzatiile de pedofilie.

Chiar daca este deschis publicului, cimitirul Forest Lawn nu are "harti" care sa indice unde se odihnesc starurile. Marele Mausoleu, insa, este supravegheat de multe camere video, iar accesul inauntru este restrictionat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.