Concertul Madonna in parcul bucurestean Izvor, care a adunat peste 60.000 de spectatori, a fost marcat de huiduieli si fluieraturi, atunci cand vedeta a facut apel contra discriminarii, dar si de aplauze si entuziasm general, la momentul in memoriam Michael Jackson.
In asteptarea unui regal pop unic, publicul a inceput sa populeze zona dedicata evenimentului inca de la ora 18.00, cand vedeta americana repeta inca pentru primul ei show in Romania. Pretul piperat al biletelor, 120 de lei cele mai ieftine, nu a fost un obstacol pentru cei care asteptau de mult sa o vada, in carne si oase, pe artista de 51 de ani aflata intr-o forma care nu-i tradeaza varsta. Printre spectatori, o fata cu un picior in ghips, asezata intr-un scaun cu rotile, si o alta cu o masca pe fata, improvizata de teama gripei porcine. Singurul virus din asistenta era insa "virusul Madonna", luat fie acum 20 de ani, odata cu "True Blue" si "Like a Virgin", fie mai de curand, dupa lansarea "Music" sau "4 Minutes", relateaza NewsIn.

Inceput cu o intarziere de aproape o ora, la 21.50, concertul reginei muzicii pop a confirmat ca Madonna este si stapana show-ului total. Impartit dupa reteta unei piese de teatru, in patru acte distincte ca tematica si etape din discografie, evenimentul a confirmat majoritatea asteptarilor: hit-uri pe banda rulanta (multe dintre ele remixate, din categoria "Greu de recunoscut"), coregrafie desenata la milimetru, costumatii mai numeroase decat schimba alte vedete in zece vieti si energie pe masura milioanelor de dolari care ii intra in cont artistei datorita turneului "Sticky & Sweet".

Prima jumatate a show-ului a avut drept climax momentul dedicat lui Michael Jackson, cand Madonna a intercalat un pasaj din "Beat It" in piesa "Holiday", iar unul dintre dansatorii sai a imitat miscarile de dans ale "regelui" decedat acum doua luni. Piesa "She's Not Me" a adus episodul sarutului mimat cu una dintre dansatoare, care, dupa tandretea similara cu Britney Spears, de acum sase ani, nu-i mai suprinde acum nici pe cei mai pudici. N-au surprins nici lesinurile in randul spectatorilor, la fel cum nimeni nu s-a frecat la ochi de mirare, contempland forma fizica a artistei.

Jumatatea spectacolului a adus primul moment de cumpana. In timpul "actului" intitulat "Gipsy", Madonna a cantat o versiune a piesei "La Isla Bonita" cu influente tiganesti, iar prezenta unui taraf de romi pe scena nu a facut decat sa creasca rumoarea in public. "Pai ce-i asta? Am venit la Guta sau la regina pop?", s-a mirat unul dintre spectatorii contrariati, care, auzit parca de vedeta, a primit raspunsul chiar din gura acesteia. "Toti oamenii sunt egali. Nu trebuie sa discriminam nici romii, nici homosexualii", a sunat apelul Madonnei, la care o parte a asistentei a replicat cu fluieraturi. Artista si-a continuat mesajul antidiscriminare prin muzica, insa piesa "You Must Love Me" n-a fost primita cu nici jumatate din entuziasmul primelor zeci de minute ale concertului.

Pe durata celei de-a doua ore a show-ului, spectatorii s-au imputinat cu cateva mii, cei plecati acasa cu mult inainte de final invocand locurile nefavorabile pentru a vedea scena sau sonorizarea departe de asteptarile lor. "Nu vedeam nimic de acolo. Ma uitam pe ecranele alea, si ele mici de tot, si nu stiam daca acolo se proiecteaza ce se intampla pe scena sau sunt alte imagini", spunea o tanara dezamagita.
Fanii fideli au ramas insa pana la final, gustand toate piesele care au urcat, cronologic, pana la cele mai recente hit-uri ale vedetei. Ultimul titlu din cele 24 de pe play-list-ul concertului, "Give It to Me", a fost, din pacate pentru ei, si cel din urma, pentru ca Madonna nu a revenit pe scena, pentru bis. "Multumesc, noapte buna", au fost ultimele cuvinte ale "reginei", care a "pontat" astfel si la Bucuresti, in cadrul celui mai banos turneu din istorie pentru un artist solo. Urmeaza la rand Sofia si Tel Aviv, iar in spate, la Bucuresti, raman zecile de mii de romani, mai bogati, si ei, cu amintirea unui spectacol care, dincolo de bune si nebune, se scrie obligatoriu la pagina "O data-n viata".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.