Actorul portorican Benicio Del Toro a fost distins de Uniunea Nationala a Scriitorilor si Artistilor din Cuba cu un premiu destinat artistilor internationali, in cadrul unei ceremonii restranse gazduita de capitala Havana, a anuntat presa americana.
In 2008, Del Toro a fost distribuit in rolul lui Ernesto 'Che' Guevara din filmul biografic realizat de Steven Soderbergh in 2008, care prezinta viata conducatorului luptei de gherila implicat si in revolutia cubaneza.

"Este o onoare sa castig acest premiu. Ma simt neinsemnat, dar si mandru in acelasi timp", a declarat artistul, in momentul primirii distinctiei, relateaza NewsIn.

La ceremonia de premiere au asistat, printre altii, actorii americani Bill Murray, Robert Duvall si James Caan, care, potrivit unor reprezentanti ai oficialilor cubanezi, se afla in Cuba pentru un proiect de cercetare.

In trecut, si alte vedete de la Hollywood, ca Robert Redford, Arnold Schwarzenegger si regizorul Steven Spielberg au vizitat Cuba, insa relatiile culturale s-au diluat foarte mult din cauza restrictiilor impuse de fostul presedinte american George Bush.

La inceputul acestui an, insa, actualul lider de la Casa Alba, Barrack Obama, a propus reluarea legaturilor cu statul cubanez, care au avut de suferit inca din 1959, cand revolutia l-a adus la putere pe Fidel Castro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.