Michael Jackson a fost omorat de o injectie cu analgezic puternic pe care i-a facut-o un angajat, in timp ce medicul sau personal, care ii administrase anterior o doza de anestezic chirurgical, dormea, dezvaluie tabloidul britanic The Sun in editia electronica.
Potrivit The Sun, dr. Conrad Murray, medicul personal al lui Jackson, asupra caruia s-a concentrat ancheta, le-ar fi spus politistilor ca ii pusese deja lui Jackson, cu cateva ore mai devreme, o perfuzie cu Propofol, un anestezic folosit in chirurgie. Cantaretul s-a temut insa ca efectele acestuia nu vor fi destul de puternice si i-a cerut unui angajat sa-i faca o injectie de Demerol, un analgezic foarte puternic. Combinatia de Demerol si Propofol (denumire comerciala Diprivan) a determinat un atac de cord devastator. [Michael Jackson ar fi cerut un sedativ puternic inainte sa moara]

Surse americane sustin ca Murray dormea si deci nu a intervenit prompt atunci cand inima lui Jackson s-a oprit. Cand s-a trezit, l-a gasit pe cantaret mort si a incercat disperat sa il resusciteze, relateaza NewsIn.

"Murray ii pusese o branula prin care ii administra intravenos Diprivan toata noaptea. Dar de data aceasta, Michael s-a trezit inaintea lui Murray si i-a cerut unui angajat niste Demerol. Acesta i l-a dat, dar trecuse prea putin timp de la doza de anestezic"
, a declarat o sursa apropiata anchetei citata de The Sun, spunand ca "asta e ceea ce l-a omorat".

Dr. Murray le-ar fi spus politistilor ca ii administra Propofol lui Michael, la doua zile de la decesul acestuia, in 25 iunie. Propofolul, care nu se administreaza decat in spitale, se poate administra intravenos prin perfuzie, pentru ca doza sa nu fie administrata toata odata. Insa intotdeauna trebuie monitorizate ritmul cardiac al pacientului si nivelul de oxigen din sange, or anchetatorii nu au gasit acasa la Jackson echipamente de monitorizare.

Avocatul lui Murray, Ed Chernoff, a afirmat permanent ca acesta nu i-a dat lui Michael niciun medicament de natura sa ii provoace moartea. [Medicamentele din casa lui Michael Jackson lanseaza noi speculatii cu privire la decesul sau]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.