Totul a pornit acum ceva ani de la antrenorul personal al vedetelor, Harley Pasternak, acesta fiind si nutritionist. El a primit propunerea de a gasi un regim sanatos care sa fie particularizat vietii agitate a vedetelor si totodata sa aiba rezultate stralucite, acesta primind propunerea mai mult ca pe o provocare. Asa a luat nastere dieta 5-Factor
De ce “5”? Pentru ca aceasta dieta contine 5 mese pe zi, felurile de mancare contin maximum 5 ingrediente, dieta include 5x5 minute de exercitii zilnice, timp de 5 zile (de preferabil una pe saptamana) ai voie sa mananci ce doresti, iar intregul regim dureaza 5 saptamani.

Regimul 5-Factor include cat mai multe mancaruri naturale, cat mai putin preparate industrial, nemodificate genetic, sunt excluse TOATE produsele fast-food, indulcirea se face numai cu miere sau zahar brun. Alimentatia este bogata in proteine si fibre si saraca in dulciuri si grasimi.

  • Micul dejun. Dimineata: o felie de tarta cu mere sau fructe acre, un ou fiert, un mar, cereale integrale neindulcite un castron mic cu lapte sau iaurt degresat, branza slaba. Pana la masa de pranz puteti lua o gustare reprezentata de un mar sau un fruct acru, ori doua felii de branza de vaci degresata.
  • Masa de pranz. Puteti alege sau combina urmatoarele alimente: piept de pui la gratar, care sa nu depaseasca dimensiunile palmei, un iaurt degresat, nu mai mult de o felie de paine integrala, garnitura de legume fierte cu condimente naturale din plante uscate, salata de legume cu sau fara ton, un bol de supa numai de legume sau cu cateva bucati de carne de pui ori perisoare din pui fara orez. Sunt excluse alimentele: cartofi, orez sau fainoase.
  • Cina. Peste cu lamaie la cuptor sau gratar, dimensinea portiei de carne sa nu depaseasca jumatate de palma, piept de pui la gratar, ciuperci la gratar, garnitura de legume, nu mai mult de trei linguri cu varf, si supa de legume.

Regimul alimentar este completat cu 25 de minute de exercitii
. Cititi mai multe in Healthy


Despre autor:

Healthy

Sursa: Healthy


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.