LifeStar 6 Iulie 2009 13:20
In vreme ce zvonurile despre inmormantarea lui Michael Jackson tin primele pagini ale ziarelor americane, corpul acestuia este reclamat de satenii ivorieni care l-au incoronat pe starul pop Amalaman Anoh, dupa numele unui stravechi print al regatului
Autoritatile considera acum ca Jackson, care si-a "descoperit radacinile africane" in timpul unei vizite facute in 1992 in satul sud-est ivorian Krindjabo, trebuie inmormantat in sanul poporului sau. "Era fiul nostru, ii cerem trupul", explica, pentru jeuneafriqe.com, Ahissan Nogbou, purtatorul de cuvant al regatului Sanwi, informeaza NewsIn.

"Ar fi o rusine sa nu-l inmormantam aici, pentru ca traditia akan a unui print cere ca acesta sa fie inmormantat la el acasa", a argumentat acesta, intr-o declaratie publica, imbracat in negru, culoarea doliului, sub privirea regelui Amon N'douffou V care, conform obiceiului, nu vorbeste niciodata in public.

Pe 13 februarie 1992, "regele pop" a primit o alta coroana, conform cu radacinile africane pe care se pare ca si le-a descoperit in satul Krindjabo, aflat in mijlocul unei paduri. "A fost incoronat Amalaman Anoh, numele unui print al regatului", isi aminteste Tano Koutoua, octogenar prezent la marea ceremonie de atunci. Michael Jackson ar fi explicat satenilor ca radacinile lui genealogice coboara pana la regatul Sanwi.

Un comitet special infiintat lucreaza acum la programul unei ceremonii de omagiere a regelui Jackson, organizata chiar la curtea regala, care ar cuprinde si o expozitie de fotografii ale artistului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.