LifeStar 3 Iulie 2009 18:08
Prestatia cinematografica a Angelinei Jolie a trimis-o pe prima pozitie in topul Forbes al celor mai bine platite actrite de la Hollywood, cu 27 de milioane de dolari castigati in ultimul an. Jolie o surclaseaza astfel si in viata profesionala pe Jennifer Aniston ale caror incasari ajung pana la 25 milioane de dolari, a doua pozitie in top.
Veniturile doamnei Pitt sunt datorate in mare parte productiei Wanted, insa a primit o suma considerabila si pentru rolul din Salt, un film de actiune in care actrita da viata unui agent CIA acuzat de spionaj. Judecand dupa scenele filmate pe strazile New Yorkului, filmul ar trebui sa aiba suficient de multa actiune incat sa ii multumeasca fanii.

Pe a doua pozitie o gasim pe Jennifer Aniston, care a castigat 25 de milioane de dolari pentru comedia romantica Marley&Me, si The Baster, in care joaca rolul unei femei care incearca sa ramana insarcinata, si unde mai punem Friends, serie din care actrita inca mai incaseaza cecuri.

Meryl Streep se claseaza pe a treia pozitie gratie surprizei de vara trecuta, Mamma Mia. Filmul a luat 603 milioane de dolari in teatrele internationale si a ajutat-o pe actrita sa castige 24 milioane de dolari intre iunie 2008 si iunie 2009, lucru care i-a inlesnit trecerea de la 'cea mai nominalizata actrita' din istorie la 'cel mai bine platita'. Asa incat, in curand ar putea sa primeasca oferte mai profitabile, mai ales daca box office-ul va reactiona bine la viitorul ei film Julie&Julia.

Productia pentru marile ecrane, Sex and the City, i-a adus Sarah Jessicai Parker 23 de milioane de dolari si un bine meritat loc 4, destul incat sa o intreaca pe Cameron Diaz ale carei venituri se rezuma la "doar" 20 de milioane de dolari, pe anul trecut.

Si daca te-ai gandit ca recunoasterea talentului prin castigarea unui Oscar vine la pachet cu o gramada de bani, Forbes ne demonstreaza ca nu este o regula. Sau mai de graba o demonstreaza Kate Winslet care, desi a castigat anul trecut Oscarul pentru 'cea mai buna actrita' pentru rolul din The Reader, veniturile din ultimul an abia au atins 2 milioane de dolari, situand-o pe pozitia 15.

Jurnalistii de la Forbes au discutat cu agentii, managerii, producatorii si avocatii si au ajuns la o singura concluzie, tipica pentru Hollywood: actritele castiga semnificativ mai putin decat colegii lor de breasla de sex opus. Harrison Ford, primul in top, a incasat in ultimele 12 luni 65 de milioane de dolari, cu 38 de milioane mai mult decat Angelina Jolie. In plus, un simplu calcul ne arata ca actorii din top 10 au castigat 393 milioane de dolari, in timp ce primele 10 actrite din clasament abia au atins 183 milioane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.