LifeStar 2 Iulie 2009 00:32
Testamentul lui Michael Jackson, inregistrat oficial astazi de un tribunal din Los Angeles, o numeste pe cantareata Diana Ross ca avand custodia copiilor megastarului, in cazul mortii mamei acestuia, Katherine Jackson, caruia i-au fost incredintati cei trei copii ai regelui pop, decedat in urma cu o saptamana.
Documentul prevede ca mama cantaretului, Katherine, in prezent in varsta de 79 de ani, are custodia copiilor lui. Daca mama moare inaintea lui sau nu mai poate avea grija de ei, atunci tutorele legal devine Diana Ross, diva in varsta de 65 de ani, de care Michael Jackson era foarte legat si care a colaborat cu artistul inca de la inceputul carierei, informeaza NewsIn.

Testamentul stipuleaza ca averea lui Jackson consta aproape in intregime din "bunuri altele decat bani, active care nu sunt lichide, inclusiv drepturi de copyright care in prezent sunt administrate de Sony ATV, precum si drepturi pentru diverse entitati". Pachetul include drepturile de difuzare pentru Beatles.

Potrivit Daily Mail, Michael Jackson a scos-o din testament pe fosta sa sotie, Debbie Rowe, lasandu-si in schimb intreaga avere fundatiei Michael Jackson Family Trust. Documentul nu precizeaza componenta acestui fond.

Averea regelui muzicii pop a fost estimata la circa 300 milioane de lire sterline in momentul redactarii testamentului - 7 iulie 2002.

Michael Jackson a murit brust, la varsta de 50 de ani, in 25 iunie, in urma unui stop cardiac ale carui cauze nu au fost stabilite inca. Custodia temporara a celor trei copii ai artistului - dintre care doi o au ca mama pe Debbie Rowe, iar cel de-al treilea are o mama surogat necunoscuta - a fost incredintata mamei artistului, Katherine. Audierea in care se vor lua decizii pe termen mai lung in privinta custodiei copiilor si administrarii bunurilor a fost stabilita pentru 6 iulie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.