Oameni politici, personalitati si vedete s-au declarat tulburate de decesul neasteptat al regelui muzicii pop, Michael Jackson, recunoscandu-i realizarile in muzica si preferand sa uite controversele legate de viata sa privata, relateaza AFP.
"Nu ma mai pot opri din plans dupa ce am aflat trista veste", scrie artista americana, nascuta cu doar cateva saptamani inainte de Michael Jackson. "L-am admirat intotdeauna pe Michael Jackson. Lumea a pierdut unul dintre oamenii ei foarte mari, dar muzica sa va trai pentru totdeauna. Transmit toate condoleantele mele celor trei copii si celorlalti membri ai familiei. Dumnezeu sa va binecuvanteze", spune vedeta intr-un comunicat citat de editia online a saptamanalului People, potrivit NewsIn.

Si fosta sotie a starului, Lisa Marie Presley, a declarat ca are inima franta dupa decesul acestuia si ca isi face griji pentru copiii megastarului, potrivit revistei online britanice New Musical Express.

"Sunt foarte trista si confuza. Am inima franta pentru copiii lui, care stiu ca au insemnat totul pentru el si pentru familia sa. Este o pierdere atat de mare, la toate nivelurile", a declarat, cu tristete, Lisa Marie Presley.

Actrita Elizabeth Taylor, prietena apropiata a starului, este "prea bulversata" pentru a publica un comunicat, a spus un purtator de cuvant al sau, citat de People.

"Sunt complet bulversat de aceasta veste", a declarat si producatorul si artistul Quincy Jones, care s-a ocupat de albumul "Off the Wall" al lui Michael Jackson, aparut in 1979. "(Muzica sa - n.red.) este ascultata in toate colturile planetei, pentru ca avea totul - talent, gratie si profesionalism. Mi-am pierdut un frate astazi si o parte din sufletul meu a plecat cu el", a adaugat Jones.

Actorul Jamie Foxx a aflat despre decesul muzicianului, al carui album "Thriller" este cel mai vandut din toate timpurile, in timp ce acorda un interviu pentru NBC. El si-a exprimat speranta ca lumea isi va aminti de Michael Jackson drept un "muzician stralucit" si nu pentru "numarul de circ" ce devenise viata sa personala.

"Michael Jackson a facut in asa fel incat cultura sa accepte o persoana de culoare cu mult inainte de (jucatorul de golf - n.red.) Tiger Woods, cu mult inainte de (starul de televiziune - n.red.) Oprah Winfrey si cu mult inainte de (presedintele - n.red.) Barack Obama",
a spus si reverendul Al Sharpton, militant pentru drepturile civice ale persoanelor de culoare, intr-o conferinta de presa organizata in Harlem, New York. "Michael a fost pentru muzica ceea ce acestia sunt pentru sport, televiziune si politica. Si nicio controversa nu va putea sterge acest impact istoric", a adaugat el.

"Astazi lumea a pierdut una dintre cele mai influente si mai emblematice figuri din industria muzicala",
a subliniat si guvernatorul Californiei, Arnold Schwarzenegger. "Chiar daca au existat intrebari serioase legate de viata sa persoanla, Michael a fost un mare artist incontestabil, iar popularitatea sa a marcat generatii si intreaga lume", a adaugat fostul actor referindu-se la cantaret, achitat in 2005, dupa un proces rasunator in care a fost acuzat de un adolescent de atingeri de natura sexuala.

"Nimeni, niciodata nu a urcat atat de sus pentru a cadea apoi atat de jos. Odihneste-te in pace Michael", a scris si ministrul britanic de externe, David Miliband, intr-un mesaj publicat pe Twitter.

"Dansul pe care l-a interpretat in 'Thriller' este interpretat in continuare, folosit si imitat constant",
a declarat codirectorul artistic al companiei de dans BodyVox, din statul Oregon. "A fost o sursa de inspiratie pentru multi oameni, inclusiv pentru mine", a adaugat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.