Rapperul Kanye West este marele favorit al celei de-a 47-a editii a premiilor Grammy, cele mai importante distinctii din industria muzicala americana, cu zece nominalizari, printre care se numara si cea pentru cel mai bun album, "The College Dropout", relateaza presa internationala. Usher si Alicia Keys sunt nominalizati la cate opt categorii, iar legendarul Ray Charles, decedat in urma cu sase luni, a fost nominalizat de sapte ori. Fostul presedinte Bill Clinton, deja premiat anul trecut pentru inregistrarea unei povesti, este nominalizat de data aceasta pentru inregistrarea audio a cartii sale autobiografice, "My Life". Green Day are sase nominalizari, iar Norah Jones, Loretta Lynn, Prince si inginerul de sunet Al Schmitt au obtinut cate cinci.

In varsta de 27 de ani, Kanye West, concureaza si la categoria cea mai buna melodie cu "Jesus Walks" si cel mai bun debut. "Este o veritabila confirmare", s-a bucurat rapperul, fost producator, amintind de dificultatile pe care le-a intampinat la lansarea primului sau album. La categoria cel mai bun album al anului, lupta se va desfasura intre "Genius Love Compagny", al lui Ray Charles, "American Idiot" de Green Day, "The diary of Alicia Keys", "Confessions" al lui Usher si "The College Dropout" al lui Kanye West.

Black Eyes Peas, Green Day, Los Lonely Boy, Usher si Ray Charles impreuna cu Norah Jones, care au interpretat in duet piesa "Here we go again", vor concura la categoria cel mai bun single al anului. La categoria cel mai bun debut, invingatorul va fi ales dintre Los Lonely Boys, Maroon 5, cantareata de soul Joss Stone, Kanye West si interpreta de country Gretchen Wilson. La categoria cel mai bun album rock au fost nominalizati Green Day ("American Idiot"), the Killers ("Hot Fuss"), Elvis Costello si The Imposters ("The delevery man") si Velvet Revolver ("Contraband"). Pentru titlul de cea mai buna trupa rock concureaza Elvis Costello si The Imposters, Green Day, The Killers, una dintre revelatiile anului, Franz Ferdinand si U2.Brian Wilson, fost membru al trupei Beach Boys, care a lansat anul acesta albumul "Smiles", asteptat timp de 38 de ani, va primi titlul "Musicares", decernat de Recording Academy, in cadrul unei ceremonii speciale, cu doua zile inaintea festivitatilor de premiere propriu-zise. Premiile Grammy vor fi decernate pe 13 februarie, la Los Angeles


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.