Acum mai bine de patruzeci de ani, membrii trupei The Beatles, John, Paul, George si Ringo cantau despre Penny Lane si Strawberry Fields. Chiar daca fanii de atunci nu mai sunt tineri azi, melodiile celor 14 albume in format digital si jocul video "The Beatles: Rock Band", care urmeaza sa fie lansat vor atrage cu siguranta o noua generatie.
Forbestraveler ne prezinta locurile in care putem calatori pe urmele celor de la The Beatles.

Cavern Club, Liverpool

Liverpool este orasul in care grupul celor patru s-a format si a crescut si se pare ca aproape fiecare strada a orasului se lauda cu o casa sau un bar pe unde au trecut cei de la Beatles.

De asemenea, fanii din intreaga lume vin aici de doua ori pe an, in iulie, pentru Beatles Day si in august, pentru International Beatles Week.
Festivitatile includ parade, licitatii, tururi ale orasului si concerte la Cavern Club, o locatie pe care nici un fan adevarat nu ar rata-o.

Cladirea in care formatia a avut peste trei sute de concerte a fost daramata la inceputul anilor`70, iar cea de azi a fost reconstruita folosindu-se caramizile celei vechi.

Abbey Road , London

Vizitatorii care ajung la trecerea de pietoni de pe Abbey Road ii imita de cele mai multe ori pe membrii Beatles, asa cum apar acestia pe coperta ultimului lor album, Abbey Road.

De semenea, Abbey Road Studio, in care The Beatles au inregistrat 90 la suta dintre albume, este celebru si in randul muzicienilor, trupe precum Red Hot Chilli Peppers, Snow Patrol, Radiohead sau Pink Floyd inregistrat albume in cladirea care dateaza din secolul al XIX-lea.

Totodata, aici au avut loc filmarile pentru productii precum Raiders of the Lost Ark, Batman, City of Joy, Interview With A Vampire sau Lord Of The Rings.


Despre autor:

YourMoney

Citeste articolul integral in YourMoney

Sursa: YourMoney


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.