Divele ajunse la 40 de ani sunt considerate cele mai sexy

Filmul american promoveaza divele de aproape 40 de ani, femeile mature fiind considerate in acest moment cele mai sexy si mai de succes actrite la Hollywood. Este varsta pentru care, in urma cu 10-15 ani, rolurile disponibile deveneau din ce in ce mai rare, si cea la care majoritatea actritelor erau date uitarii. Principiul pare sa se schimbe si, avand in vedere ca filmele facute la Hollywood sunt vazute de zeci de milioane de oameni din toata lumea, valorile promovate de acestea devin lesne standarde generale.

Halle Barry (38 de ani), Julia Roberts (37 de ani), Nicole Kidman (37 de ani), Naomi Watts (36 de ani) si Catherine Zeta-Jones (36 de ani) sunt cinci dintre cele mai de succes actrite de la Hollywood. In ciuda faptului ca se apropie vertiginos de varsta a doua, cele cinci sunt solicitate incontinuu pentru zeci de roluri, castiga sume fabuloase si sunt nominalizate sau premiate in fiecare an.

Cu 10-15 ani in urma, scenariile bune nu prea aveau roluri pentru actritele trecute de 35 de ani, condamnandu-le pe acestea la o uitare mult prea timpurie si nemeritata. Cele mai bune exemple ar fi Jessica Lange (55 de ani), Melanie Griffith (47 de ani) si Michelle Pfeiffer (46 de ani), actrite foarte valoroase care in ultimul timp abia daca au mai prins un film pe an.
"Rolurile se imputineaza cand femeile ajung la o anumita varsta. Este o crima, dar asa a fost intotdeauna", confirma Clint Eastwood (74 de ani), proaspat premiat la Oscar, citat de publicatia online "The Journal News".

Romantism de maturitate: "Un barbat poate fi solicitat pana la 100 de ani. In cazul femeilor se considera insa ca exista un punct incepand cu care nu mai poti juca roluri romantice, deci nu ti-a mai ramas nimic de facut", explica Jeanine Basinger, fondatoarea Arhivelor de Cinematografie la Universitatea din Middletown, Connecticut.
Barry, Roberts, Kidman, Watts si Zeta-Jones mai au insa drum lung de strabatut, sunt de parere criticii de film, pentru ca arata inca foarte bine, emana o feminitate matura si inteligenta si au dovedit ca pot aborda roluri variate. In plus, au devenit producatoare de film ori si-au deschis propriile case de productie, pregatindu-si astfel terenul pentru vremurile in care nu se vor mai gasi roluri si pentru ele.

In plus, ele incearca sa nu mai mizeze pe farmecele personale cand isi aleg rolurile. Cel putin asa arata ultimele premii Oscar castigate de acestea. Nicole Kidman a plecat cu o statueta in 2003 nu pentru rolul de femeie fatala din "Moulin Rouge", ci pentru urata Virginia Woolf din "Orele", Halle Barry dupa ce a jucat-o in 2002 pe chelnerita Leticia in "Puterea dragostei", Catherine Zeta-Jones dupa ce a cantat si dansat in musical-ul "Chicago", iar Naomi Watts a obtinut un succes neasteptat in ipostaza unei vaduve depresive, in "21 de grame".

Tineretea se prelungeste: "50 de ani reprezinta acum 40, iar 40 de ani reprezinta 30. Femeile arata mai bine, iar casele de productie au inceput sa inteleaga faptul ca publicul nu-si doreste sa vada numai femei de 20-30 de ani", explica regizoarea Mimi Leder.
Deocamdata, nimeni nu se gandeste ca Julia Roberts nu ar arata bine pe o coperta, ca Nicole Kidman nu ar mai atrage atentia fotografilor pe covorul rosu sau ca Halle Barry ar trebui inlocuita in reclama pentru Revlon. Poate doar ele. "Ma voi lasa la un moment dat de film pentru a ma dedica teatrului si operelor de caritate", a hotarat Nicole Kidman.
"Daca va trebui sa produc filme, sa regizez sau orice altceva pentru a schimba modul in care Hollywoodul trateaza femeile in varsta, o voi face. Daca trebuie sa schimb regulile, le voi schimba, daca trebuie sa le incalc, o voi face si pe asta", a decis si Naomi Watts.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.