LifeStar 3 Iunie 2009 18:58
Ellen Ripley, personajul interpretat de Sigourney Weaver in seria de filme "Alien", a fost desemnat "The First Sci-Fi Woman Of All Time", de catre fanii genului care au votat pe internet
Pe locurile urmatoare s-au clasat Buffy Summers, din filmul "Buffy the Vampire Slayer", personaj interpretat de Sarah Michelle Gellar, si Starbuck, din serialul TV "Battlestar Galactica", jucat de Katee Sackhoff.

Personajul Ellen Ripley a aparut in 1979, odata cu primul film al seriei "Alien", care a castigat Oscarul pentru efecte speciale si a facut-o celebra pe Sigourney Weaver. Ripley a fost singurul supravietuitor de pe o nava spatiala transformata in morga dupa atacul unui extraterestru cu sange acid.

Rolul a fost gandit, initial, pentru un actor, insa directorul de atunci al studiourilor 20th Century Fox le-a sugerat producatorilor ca Ripley sa fie o femeie, pentru a se iesi din tiparele genului sci-fi. Weaver a jucat rolul Ripley si in celelalte trei filme ale seriei consacrate, ca una dintre cele mai valoroase din istoria cinematografiei.

"Ripley este unul dintre cele mai puternice personaje de film. Este puternica, inteligenta, stapana pe sine si sexy. Prestatia credibila si plina de siguranta a actritei Sigourney Weaver a dus la modificarea stereotipurilor despre femei de la Hollywood, dovedindu-se o imagine cu putere mai mare de percutare decat o mie de Arnies", a explicat Matt McAllister, editor al site-ului care a initiat acest original clasament.

Pe locul cinci in topul femeilor din filmele science fiction se afla personajul Sarah Connor, interpretat de Linda Hamilton in primele doua filme ale unei alte serii de succes - "Terminator".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.