LifeStar 5 Mai 2009 17:42
Cel mai nou album al lui Bob Dylan, "Together Through Life", lansat la sfarsitul lunii aprilie, a ajuns pe primul loc in clasamentul britanic, la 40 de ani de la primul disc de succes al legendarului compozitor si interpret american, informeaza NewsIn.
"Together Through Life" este al 33-lea album de studio al lui Dylan si cel de-al saptelea ajuns pe primul loc al topului britanic.
La inregistrarea pieselor de pe ultimul sau disc, Dylan a colaborat cu membrii trupei Los Lobos. Bob Dylan este si producator al albumului, sub pseudonimul Jack Frost. Printre melodiile incluse pe album se numara "Beyond Here Lies Nothin'", "If You Ever Go To Houston", "This Dream Of You", "My Wife's Home Town" si "It's All Good".

Ultimul album al lui Dylan a fost "Modern Times", lansat in 2006. Bob Dylan, in varsta de 67 de ani, pe numele sau real Robert Allen Zimmerman, s-a lansat in anii '60, cu numele de scena inspirat de cel al poetului american Dylan Thomas. Muzica si textele sale au devenit, rapid, veritabile imnuri ale miscarii hippie.

Printre cele mai cunoscute piese ale sale se numara "Blowin' in the Wind", "Knockin' on Heaven's Door", "Don't Think Twice, It's Alright" si "It's All Over Now, Baby Blue", care au fost preluate de numeroase trupe si artisti. Dylan a compus si muzica de film, fiind recompensat cu un Oscar, in 2001, pentru cel mai bun cantec original, inclus pe coloana sonora a productiei "Wonder Boys".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.