Celebrul interpret de jazz cubanez, Arturo Sandoval , un nume de referinta al jazzului mondial, va fi prezent la cea de-a 39-a editie a festivalului international de la Sibiu, care se va desfasura in perioada 11-17 mai, anunta organizatorii pe site-ul oficial SIBIU JAZZ FESTIVAL.

Arturo Sandoval este un celebru trompetist si pianist al jazzului cubanez, fiind influentat, ca stil muzical de celebrii jazzmani Charlie Parker, Clifford Brown, si Dizzy Gillespie. Viata lui Sandoval a fost subiectul unui film din 2000 care s-a numit "For Love or Country: The Arturo Sandoval Story" in care marele trompetist a fost interpretat de cunoscutul actor Andy Garcia. El va sutine un concert in ultima zi a festivalului de la Sibiu, relateaza NewsIn

La editia de anul acesta vor mai fi prezenti: Teodora Enache, Florin Raducanu si Ioan Gyuri Pascu & The Blue Workers. Printre formatiile straine se numara si doua quartete: Radio String Quartet Viena, un quartet de coarde impresionant care aduce un tribut celebrei Mahavishnu Orchestra fondata de John McLaughlin la inceputul anilor '70 si Omar Sosa Quartet care imbina ,intr-un mod inedit, elemente folclorice africane si sud-americane.

Festivalul ofera, timp de sapte zile, concerte de muzica de jazz si combinatii ale acestui gen muzical cu alte genuri precum: folclor, blues, rock, R&B, salsa, hip-hop etc.

SIBIU JAZZ FESTIVAL este cel mai important eveniment de acest gen din Romania si unul dintre cele mai apreciate festivaluri de jazz din sud-estul Europei. Singurul festival de jazz din tara membru in reteaua Europe Jazz Network, dupa cum spun organizatorii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.