Vlad Mirita va participa alaturi de soprana Angela Gheorghiu la doua concerte extraordinare, in luna august, in Italia, dorind sa reediteze astfel succesul de anul trecut, de la Sankt Petersburg.
Confirmind talentul sau prin recentul rol din Traviata, pe scena Operei Romane, tenorul Vlad Mirita a reusit sa cucereasca increderea colegilor de breasla fiind promovat in tara de Felicia Filip si peste hotare de Angela Gheorghiu, cea din urma invitindu-l si anul acesta sa participe la doua evenimente deosebite, in Italia, la Cortona si, respectiv, Torre del Lago.

Aici, la Torre del Lago, se organizeaza anual cel mai mare festival de opera in aer liber dedicat lui Giacomo Puccini, fiind orasul in care acesta a locuit, a compus si unde este inmormintat. Festivalul atrage peste 40 000 de spectatori impatimiti de opera si poate fi considerat o adevarata rampa de lansare pentru interpretii tineri, motiv pentru care Vlad se pregateste intens alaturi de maestrul sau de canto, profesorul Corneliu Fanateanu.

In avanpremiera, Vlad pregateste acum un concert extraordinar care se va desfasura tot in aer liber, pe 9 mai, ziua Europei, la Teatrul de Vara din Herastrau, sub egida Asculta, simte, descOPERA!. Alaturi de Vlad vor mai urca pe scena mezzosoprana Maria Jinga si baritonul Iordache Basalic, dar si o voce cu totul speciala care vine tocmai din Suedia, LaGaylia Frazier.

Vlad, care il va avea alaturi pe dirijorul Daniel Jinga, o orchestra de 80 de tineri instrumentisti si corul de camera Accoustic, ne-a declarat ca are emotii pentru intilnirea cu publicul bucurestean si spera ca, prin acest concert, sa ii convinga pe cit mai multi ca opera este un gen mereu tinar, care poate sa transmita emotie in stare pura, care te ajuta sa simti cu adevarat Muzica.

Prezentat de Asociatia Tinerilor din Romania pentru Cultura si Normalitate, evenimentul se desfasoara sub titlul „Asculta, simte, descOPERA!” si se doreste unul dintr-o serie menita sa educe publicul tinar in spiritul valorilor autentice. De altfel, A.T.R.C.N isi respecta si prin aceasta initiativa misiunea de promovare a tinerelor talente, sperind sa atraga un public la fel de numeros ca si anul trecut, cind a organizat impreuna cu Teatrul Metropolis spectacolul "Avioane, trenuri si oameni in viteza".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.