Rafiq Quereshi, in varsta de 36 de ani, viseaza sa devina el insusi un milionar, incercand sa-si vanda "copilul de Oscar", micuta Rubina Ali in varsta de 9 ani.

Cazul a fost descoperit de un tabloid britanic, mai exact de un reporter care s-a drept un seic interesat de micuta devenita celebra peste noapte. Demascat, tatal fetitei a invocat drept motiv saracia lucie in care familia lui traieste. Mai mult, i-a acuzat de aceasta decizie pe producatorii de la Hollywood, care desi au obtinut 8 Oscaruri in urma filmului, i-au dat fiicei sale prea putini bani.

"Nu ne-am ales cu nimic de pe urma acestui film. Copilul este special acum, nu mai este un copil obisnuit, ci unul de Oscar. Trebuie sa ma gandesc la ce este bine pentru mine, familia mea si viitorul Rubinei", a incercat tatal sa se justifice.

Rubina a castigat inimile cinefililor din toata lumea cu rolul principal al micutei Latika, din celebra pelicula semnata Danny Boyle. Printre numerosii fani se numara si o familie instarita din Orientul Mijlociu, care, impresionata de drama copiilor din India si cucerita de micuta Rubina, s-a oferit sa calatoreasca in Mumbai pentru o eventuala adoptie. In urma propunerii, Rafiq s-a aratat si mai lacom, declarand ca va lua in considerare cea mai buna oferta pentru copilul lui.

Astfel de tranzactii sunt departe de a fi neobisnuite intr-o natiune saraca precum India, unde viata umana este devalorizata, iar copiii sunt adesea tratati precum marfuri sau ustensile casnice. 11 milioane de copii sunt abandonati in India in fiecare an.

"Nu au avut grija de noi, ne-au dat la inceput niste bani, vreo 3.000 de euro, dupa care ne-au promis o casa, dar nu am mai primit nimic. Ce au prezentat in film este intocmai realitatea de aici, iar Guvernul nu ne ajuta deloc", a mai declarat Rafiq.

Politia indiana investigheaza cazul, Rafiq Qureshi fiind retinut de politia din Mumbai pentru a fi interogat. Acesta a negat acuzatiile si spune ca desi i s-au oferit bani in schimbul micutei, a refuzat."Copiii mei sunt cu mine si mi-as da viata pentru ei. Nu i-as vinde niciodata, indiferent de cati bani mi s-ar oferi", a declarat acesta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.