Chitaristul Sorin Romanescu luat premiul pentru Cel mai bun muzician, iar duoul Jancsy Korossy-Ramona Horvath a fost distins pentru Albumul anului.

Jumatate din sala ARCUB din Bucuresti s-a umplut luni seara la Gala premiilor de jazz pe 2008, prezentata de criticul Alexandru Sipa si organizata de Fundatia Muzza, Ministerul Culturii si Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania.

Seara a debutat cu un recital remarcabil sustinut de duoul format din pianistul de 81 de ani Jancsy Korossy si mai tanara sa eleva Ramona Horvath. Noul lor disc, “Dor de casa”, a primit de altfel distinctia pentru Albumul anului.

“Am plecat in America inainte de ’70, dar am ascultat destula muzica populara ca sa am de unde sa ma inspir. Jazzul e pentru mine o distractie pentru ca-mi creeaza o stare buna, insa multumirea sufleteasca o primesc cand incep sa cant muzica clasica”, explica pianistul in exclusivitate pentru cotidianul.ro.

La categoria Cel mai bun muzician de jazz a fost preferat chitaristul Sorin Romanescu, care tocmai a lansat un proiect solo de improvizatie pe 5 chitare cu timbre diferite.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.