Reality show-ul “Adevarul despre Marika” a cuprins, in 2007, pe langa isteria de la tv, dezbateri, manifestari publice, jocuri online, vanatoare pe platforme mobile si graffiti prin toata Suedia. Premiat anul trecut la Cannes, creatorul productiei, Christopher Sandberg, s-a intors la MIPTV sa prezinte fenomenul Marika.

“20.000 de suedezi au disparut fara nici o urma din 1966 si pana azi. Marika este unul dintre ei.” Asa incepe prezentarea reality show-ului care seamana leit cu cel produs de Dan Diaconescu si premiat anul trecut cu un Emmy pentru “Best Interactive TV service” la targul de televiziune MIPTV de la Cannes.

Un mister nerezolvat, disparitia unei tinere suedeze, a fost dat pe mana participantilor la emisiunea “Adevarul despre Marika”. In plus fata de ingredientele servite de OTV, televiziunea STV (Sveriges Television) a adaugat un arsenal suplimentar pentru interactivitate maxima, dupa cum relateaza Sandberg: cu ajutorul unor servicii de Internet dedicate precum motoare de cautare, programe jawa, forumuri, jocuri online, GPS si camere de chat, telespectatorii au fost pusi sa gaseasca o rezolvare pentru misterul disparitiei suedezei.

Drama participativa sau Alternate Reality Games, asa cum a numit-o Sandberg, a avut parte de un scandal regizat chiar inainte de premiera: o tanara a acuzat televiziunea STV ca a folosit povestea acesteia care isi cauta cu disperare prietena disparuta fara sa aiba o aprobare din partea ei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.