"Cartea Junglei", scrisa de britanicul Rudyard Kipling, va fi adaptata intr-un serial de animatie cu 52 de episoade, care va fi difuzat de canalul francez TF1 incepand din 2010, informeaza cotidianul francez Le Parisien.

Serialul, care va fi realizat in coproductie de grupul indian DQ Entertainment, canalul francez TF1 si televiziunea germana ZDF, va costa 8 milioane de euro, informeaza NewsIn.

Fiecare episod din "Cartea junglei" va avea durata de 11 minute.

"Cartea junglei" a fost publicata de Kipling in 1894. De-a lungul timpului, cartea a fost sursa de inspiratie pentru multe filme, dar si pentru productii de animatie. Printre filmele cu scenariul inspirat de "Cartea junglei" se numara "Elephant Boy" (1937), care a fost transformat, in 1960, si in serial de televiziune, "Jungle Book" (1942), "Rudyard Kipling's The Jungle Book" (1994) si "The Second Jungle Book: Mowgli and Baloo" (1997).

Prima versiune animata si cea mai populara, de altfel, a fost produsa de studiourile Disney, in 1967. In acelasi an, o alta versiune animata a povestii a fost lansata in Uniunea Sovietica, iar in 1989, seria de televiziune "Jungle Book Shonen Mowgli" a fost difuzata in Japonia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.