Ceea ce se anunta a fi cel mai important festival rock din Romania ultimilor 10 ani s-a transformat intr-un dublu eveniment tributar, dupa accidentul ce a zguduit o tara intreaga, in urma caruia sufletul legendarilor Compact, Teo Peter, a trecut in nefiinta. Astfel, visul sau de a realiza un festival de traditie pentru rock-ul romanesc a fost spulberat intr-o fractiune de secunda de un bolid condus de un angajat al Ambasadei Statelor Unite de la Bucuresti.

In acest context tragic, nici cantaretii si nici fanii nu s-au mai gandit la muzica, fapt demonstrat de prezenta timida a rockerilor la ultimele doua zile ale festivalului "Rock In My Heart".

Invitatii din ultima seara: Mike & the Blues Spirit, Praf in ochi, 69, Directia 5 si Carl Palmer Band si-au facut totusi datoria, chiar daca Sala Polivalenta era mult prea goala pentru un astfel de eveniment. Daca cu o seara inainte muzicieni precum Uli Roth si Graham Oliver l-au omagiat pe Jimi Hendrix, ultima seara a festivalului a fost un tribut adus celui care a fost Teo Peter, fiecare trupa dedicandu-i o piesa, in timp ce Carl Palmer (Emerson, Lake & Palmer) l-a considerat pe fostul basist al trupei Compact "un prieten drag".

Dupa aceasta editie de debut dominata de tristete in urma tragicului accident din noaptea de vineri spre sambata, cea de-a doua editie ar trebui sa includa o zi speciala dedicata lui Teo Peter, acest om care a incercat sa readuca rock-ul in inimile romanilor...


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.