Titus Flueras face parte din cei 90 de membri ai viitoarei orchestre, fiind ales dintre cateva mii de muzicieni. Violonistul spune ca nici o activitate concertistica n-ar putea atinge publicul urias de pe YouTube.
Prima orchestra a Internetului s-a format in urma unei preselectii online, organizata in perioada decembrie-ianuarie de portalul YouTube. Muzicienii participanti trebuiau sa posteze pe site o interpretare proprie a unei piese obligatorii - Internet Symphony No. 1 “Eroica”, de Tan Dun - si o lucrare aleasa dintr-o lista de optiuni oferita de YouTube.

In cele doua luni de auditii online, muzicieni amatori si profesionisti din 70 de tari au postat peste 3.000 de clipuri. YouTube a apelat apoi la ajutorul unor profesionisti de la orchestrele simfonice din Londra si San Francisco si de la filarmonicile din Berlin, Hong Kong si New York, care au selectat 200 de finalisti.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.