O buna parte din americani urmareste detasata interminabile transmisiuni TV de la tribunalul din Santa Maria si speculatiile ziaristilor legate fie de o posibila fuga a lui Jacskon din SUA, fie de spectrul unor tentative de sinucidere ale acestuia. Fanii s-au alertat insa cand acuzatul s-a internat, duminica, pentru cateva ore, intr-un spital, acuzand dureri de spate. Astfel, el a parasit ranch-ul sau, Neverland, unde instanta ii permisese sa se retraga in asteptarea verdictului.

Aparitia sa la un spital din apropierea fostei sale proprietati, vanduta de curand in urma imenselor datorii acumulate, i-a lasat perplecsi atat pe ziaristii prezenti, cat si pe gura-casca din imprejurimi, aparand vizibil slabit si cu privirea pierduta... "Arata ca o stafie", relatau la unison jurnalistii, care au reluat imediat intrebarea daca cel denumit odinioara "megastar" ar avea sanse sa supravietuiasca unui eventual regim de detentie.

Citeste si:

Un posibil "scenariu" al acestei saptamani arata precum urmeaza: Daca verdictul juratilor va fi "guilty" (vinovat), Jackson va fi transportat imediat si incatusat la penitenciarul districtului Santa Barbara. Acolo ii va fi adusa la cunostinta perioada totala a pedepsei stabilite de judecator. Deocamdata, nimeni nu stie cate zile vor mai trece pana ce juratii vor decide asupra verdictului. Cert este ca un verdict survenit rapid ar echivala cu o victorie a acuzarii, pe cand tergiversarea lui ar denota ca juratii nu prea s-au lasat convinsi de dovezile aduse de acuzatori.