Fundatia Aquarius n-a invatat din greselile anterioare, si nici nu va invata, se pare, vreodata. Naiba a mai vazut (Doamne, iarta-ne!) rockeri sa stea pe scaune la concert!

Cei care i-au adus si pe Nightwish la Bucuresti s-au incapatanat sa-i invite si pe Therion tot la Sala Palatului. Astfel ca rockerii inraiti, care si-au scuturat, ieri seara, pletele s-au ales cu cucuie dupa ce au dat cu capul de spatarele scaunelor. Singurul lucru rau de la Nightwish, care nu s-a mai repetat, a fost anuntul organizatorilor: "Tova’asi, stati linistiti pe locurile voastre!".

ODISEE SCANDINAVA

Acustica salii si vocea puternica a lui Mats Leven au facut aproape inutile boxele! Daca ar fi cazut curentul, Therion ar fi putut sustine show-ul, avand puterea de a acoperi inclusiv uralele fanilor. Mats s-a alaturat formatiei putin inainte de inregistrarea celor doua albume (Lemuria/Sirius B) si are contract inclusiv pentru acest turneu. Concertul a inceput cu 13 minute intarziere, dar numarul fatidic a fost de bun augur. Rockerii au lasat balta meciul cu Olanda, intreband doar la final "cat e scorul?".

Coborata parca din "Inelul nibelungilor", soprana Karin Fjellander a aratat ca in zona nordica mai toti au rockul in sange. Ea a fost secondata cu succes de celelalte doua "printese nordice", Maria Marlov si Suvi Virtanen, cele trei justificandu-si pe deplin prezenta alaturi de o trupa "dura" ca Therion. Pana si cei doi baritoni, Jari-Petri Henio si Risto Hamalainen, au facut binecunoscutul semn "clovenhoof", obisnuit la marea majoritate a concertelor metalice. Iar Christofer Johnsson, supranumit "Stravinski al metalului", a zguduit pur si simplu Sala Palatului. Timp de peste doua ore, rockerii au cantat in picioare piese precum "Blood of King", "Son of the Sun", "Crowning of Atlantis", "Wild Hunt", "In Remembrance", "Rise of Sodom And Gomorrah", "Asgard" si "Cults of the Shaddow". Spectacolul s-a incheiat cu "imnul" trupei, caci un megashow nu putea sa se termine decat cu un "Mega Therion". Pentru bis au pastrat doua cover-uri: "Black Funeral" si "Iron Fist". Cea de-a 18-a aniversare Therion a coincis cu prima vizita in Romania, iar solistul si-a dres vocea, chiar pe scena, cu bere romaneasca, reusind sa-i citeasca numele de pe eticheta.

FOAME DE ROCK

Incercarile lui Christofer de a dialoga cu majoritatea spectatorilor au fost zadarnice, limba engleza fiind pentru multi o necunoscuta, la fel ca si majoritatea melodiilor. Fanii ovationau orice. Cand au fost intrebati daca au cumparat ultimele doua albume Therion, spectatorii au raspuns cu entuziasm "Yeeeees"! "Si care va place?" - "Yeeeees"!!! Pana si la intrebarea "Sunteti obositi?" s-a raspuns tot cu "Yeees"!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.