Cele mai bine cotate trupe si nume ale muzicii internationale vor fi pe afisul londonez al manifestarii "Live 8", o serie de cinci concerte-gigantice organizate in Londra, Philadelphia, Paris, Roma si Berlin, la 2 iulie, pentru a ajuta oamenii sa constientizeze saracia din lume, la cateva zile de summitul G8.

La concertul londonez din Hyde Park, la care intrarea va fi libera, vor participa Paul McCartney, Dido, Keane, Elton John, Annie Lennox, REM, Sting, Robbie Williams si The Cure, a anuntat rockerul irlandez Sir Bob Geldof, principalul promotor si organizator al celebrului Live Aid din 1985.
La Paris, Live 8 se va desfasura in gradina Tuileries si va beneficia de participarea lui Manu Chao, Andrea Bocelli, Renaud, Yannick Noah si Youssou N'Dour. La Philadelphia vor canta Bon Jovi, Stevie Wonder, 50 Cents si P. Diddy. La Roma, spectatorii se vor reuni la Circul Maximus pentru a-i asculta pe Duran Duran, Irene Grandi, Faith Hill si Laura Pausini, in timp ce pe scena de la Berlin vor urca Crosby, Stills and Nash, Brian Wilson, Bap si Lauryn Hill.

In fata a zeci de camere de filmat, marti, la Londra, Bob Geldof si-a exprimat speranta ca un milion de persoane vor asista la aceste cinci concerte organizate in cadrul "Live 8", aluzie la summitul G8 din care fac parte opt dintre cele mai bogate tari ale lumii. "Binefacerea nu va rezolva niciodata cu adevarat problemele. Este timpul sa facem dreptate. La 20 de ani dupa Live Aid, oamenii cer acum dreptate de la opt oameni.

Acesti lideri au puterea sa schimbe cursul istoriei. Nu vor dori insa sa o faca decat daca milioane de oameni le-o vor cere", a spus Bob Geldof, referindu-se la sefii de stat si de guvern ai statelor membre G8. Obiectivul acestor concerte va fi trezirea constiintei opiniei publice in ceea ce priveste reforma comertului international si anularea datoriilor tarilor sarace. Rockerul irlandez a facut de asemenea apel la britanici sa se deplaseze cu miile la Edinburgh pentru a-si face auzita vocea la summitul G8.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.