Dupa 25 de ani de la "Maria Mirabela", actrita Medeea Marinescu revine pe marile ecrane intr-o productie a studiourilor Gaumond din Franta. Il va avea ca partener pe renumitul actor Michel Blanc.

Jurnalul National: Dupa 15 ani, ai un rol nou intr-o productie cinematografica...

Medeea Marinescu: Joc in "Fata din Est". Este un film produs de studiourile Gaumond, din Franta. Echipa de productie a venit in Romania, in vara anului trecut, unde s-au facut auditii de actori pentru rolul titular. In acea perioada, eram la New York, dar regizoarea, Isabelle Mergo, a vazut o fotografie de-a mea si l-a intrebat pe directorul de casting daca ma poate chema la probe. Desi i s-a spus ca sunt la New York, a cerut sa ma vada. Asa am ajuns la Paris, pentru auditii, tot vara trecuta, iar in toamna mi s-a spus ca am fost aleasa. Stiu ca la casting au participat nu numai actrite din Romania, dar si din Rusia sau Polonia. Batalia finala s-a dat intre mine si actrita care a jucat in ultimul film al lui Kusturica, "Viata-i un miracol". Filmarile au inceput in februarie, doua saptamani s-a filmat in Bucuresti, dupa care doua luni in Franta.

Premiera, la anul

Care este povestea?

Este o comedie romantica, o poveste foarte frumoasa. Un fermier francez ramane vaduv. Pentru ca nu se putea descurca singur cu o ferma intreaga a vrut sa se recasatoreasca. De fapt, i se sugereaza lucrul acesta. Afla ca nevestele estice sunt cele mai potrivite pentru asa ceva. Prin urmare, vine in Romania, printr-o agentie matrimoniala, sa caute o nevasta potrivita. Gaseste o fata foarte saraca, foarte disperata, care are un copil din flori si care-si doreste sa scape de saracie. Se casatoresc si pleaca in Franta, ea ascunzandu-i, pana in final, ca aici lasa un copil - o fetita de 6 ani. In rolul principal este un mare actor francez, Michel Blanc. Filmul va avea premiera pe 11 ianuarie 2006, la Paris, dupa care, in primavara, va fi adus si in Romania.

Cum te-ai descurcat cu limba franceza?

Nu sunt o vorbitoare de franceza, dar pentru acest film am invatat limba in doua luni. Cand am venit la probe, m-am gandit ca sansele mele sunt reduse, nestiind aceasta limba. Dar ce m-a ajutat este faptul ca personajul vorbea la inceput o franceza aproximativa (de aici vin neintelegerile lor si comicul situatiei). Regizoarea mi-a spus ca nu vrea sa invat textul foarte cursiv, in limba franceza, drept pentru care imi schimba textul foarte des. Ceea ce a fost destul de greu pentru mine, deoarece tendinta mea era sa ma perfectionez, sa corectez textul care era cu greseli special introduse.

A trecut destul de mult timp de cand n-ai mai jucat intr-un film!

Am facut foarte mult teatru, multa televiziune, dar, este adevarat, in ultimii ani nu am mai facut cinema. Acum ma amuza un lucru. Cred ca sunt mode ale actorilor, iar eu am trecut printr-o perioada in care n-am fost la moda aici, in Romania. S-au facut foarte multe filme si, intr-un fel, m-am mirat ca nu am fost solicitata de fostii mei colegi, care astazi sunt regizori si care ma stiu foarte bine. Dupa ce am terminat filmarile la "Fata din Est" si m-am intors in Romania, am inceput sa primesc deja propuneri din partea a doi tineri regizori pentru doua filme. Pentru amandoua mi-am dat acordul.

Crezi ca "Fata din Est" te va scapa de imaginea Mirabelei?

Nu vreau ca lumea sa uite de Mirabela. N-am sa scap niciodata de Mirabela. Dar imi doresc sa devin si altceva. Si cred ca acesta este momentul. Vreau ca popularitatea acestui personaj si a acestui film sa fie cel putin la nivelul popularitatii Mirabelei. Si cred ca se va intampla asta. Vin cu acest film dupa o perioada foarte lunga in care n-am facut nimic important in cinema. Ultimul rol notabil pe care l-am jucat a fost in "Domnisoara Christina", in 1990.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.