Filmul "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" al lui Cristian Mungiu a primit duminica seara premiul Goya pentru cel mai bun film european, informeaza AFP.

Pelicula lui Mungiu, primul film romanesc nominalizat la Goya, era favorita pentru castigarea acestui premiu, potrivit NewsIn.

"4 luni, 3 saptamani si 2 zile", drama ce are ca pretext o intrerupere de sarcina in Romania ceausista, ii are ca protagonisti pe Anamaria Marinca, Laura Vasiliu si Vlad Ivanov. Pelicula a castigat, in 2007, mult ravnitul "Palme d'Or" al Festivalului de la Cannes si alte numeroase premii la concursuri si festivaluri internationale.

Premiile Goya, considerate a fi echivalentul Oscarurilor in Spania, sunt decernate anual, incepand din 1987, de Academia Spaniola de Film, productiilor lansate in Spania.

Filmul "Camino" in regia lui Javier Fesser, o poveste despre influenta Opus Dei asupra unei fetite bolnave in stadiu terminal, a fost marele invingator al ceremoniei care s-a desfasurat duminica seara la Madrid.

Nominalizat la sapte categorii, "Camino" a primit sase premii, printre care acela pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor si cea mai buna actrita - Carme Elias.

FIlmul "Los girasoles ciegos" al spaniolului Jose Luis Cuerda, despre perioada care a urmat razboiului civil (1936-1939), a luat doar premiul pentru cea mai buna adaptare, desi candida la cinci categorii.

Portoricanul Benicio del Toro a primit premiul Goya pentru cel mai bun actor, pentru interpretarea rolului lui Ernesto Guevara in filmul "Che, el argentino" al lui Steven Soderbergh.

Totodata, Penelope Cruz a fost desemnata cea mai buna actrita in rol secundar, pentru interpretarea din filmul "Vicky Cristina Barcelona" al lui Woody Allen, pentru care a fost nominalizata si la Oscar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.