Membrii trupei britanice Faithelss, una dintre cele mai spectaculoase prezente live din muzica electronica, au declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca se bucura cand socheaza lumea prin texte militante sau prin aparitii scenice surprinzatoare. Maxi Jazz si Sister Bliss, alaturi de "eminenta cenusie" a trupei, Rollo Armstrong, trebuia sa concerteze, ieri seara, de la ora 20.00, la Arenele Romane. Acest concert, organizat de Fundatia Phoenix, este inclus in turneul "Forever Faithless", care cuprinde tari precum Argentina, Marea Britanie, Olanda, Elvetia, Polonia, Macedonia, Croatia, Spania etc.

Membrii trupei au marturisit ca trupa lor este una militanta, dornica de a provoca si soca, si de aceea nu este prea apreciata in Statele Unite. "Albumul nostru "No Roots" si mai ales piesa "Mass Destruction", in care criticam actiunile presedintelui Bush in Irak, nu este bine vazut in SUA. Iar acest lucru ne satisface. Semnificatia textelor noastre, in general, este provocatoare si ne place sa socam", a spus Maxxi Jazz.

Momentele in care simt ca si-au atins scopul sunt acelea in care oamenii sunt contrariati de versurile lor. Un exemplu ar fi piesa "God Is A DJ" ("Dumnezeu este DJ"). Maxxy Jazz a povestit ca de multe ori i se intampla ca oamenii sa il opreasca pe strada si sa il intrebe ce a vrut sa spuna cu acel titlu. "Asta inseamna ca mesajele noastre ajung la oameni si ca ii provocam", a spus cantaretul. In ceea ce priveste caracteristicile publicului din intreaga lume, Maxi Jazz a spus ca exista o diferenta culturala in modul de a se exprima sau bucura oamenii.

"Insa efectul comun asupra tuturor este zambetul. Si asta este ceea ce cautam noi sa aducem publicului nostru de oriunde", a adaugat el. Faithless este pentru a doua oara in Romania, dupa concertul din 1998, de la Sala Polivalenta. Maxxi Jazz a spus ca are multe amintiri din prima sa vizita in Romania, una dintre ele fiind "calmul oamenilor care se trezeau dupa anii de comunism". El s-a declarat incantat de schimbarile petrecute in Bucuresti in ultimii ani. Ceea ce nu ii place insa, este atitudinea soferilor. Pe scena de la Arenele Romane, Maxi Jazz si Sister Bliss au fost acompaniati de chitaristul Dave Randall si basistul Aubrey Nunn, precum si de alti patru instrumentisti.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.