Mii de oameni din intreaga lume au urmarit cu sufletul la gura finala concursului Miss Univers, care se desfasoara in Thailanda, nu neaparat pentru a o vedea incoronata pe noua regina a frumusetii mondiale, ci mai degraba pentru a afla daca au mizat corect pe invingatoare, casele de pariuri online facind afaceri foarte bune in ultimele zile pe seama acestei competitii. Presa de la Bangkok a afirmat ca opt dintre cele zece candidate favorite vin din America Latina, cel mai bine cotate (12 la 1) la bursa pariurilor fiind Renata Sone, un model de 22 de ani din Republica Dominicana, si Cynthia Olavarria, 23 de ani, din Puerto Rico.

Miss Univers urma sa fie proclamata in aceasta dimineata, marea finala incepind la ora locala 8.00 (4.00, ora Romaniei). Ora imposibila la care a fost programata finala i-a cam enervat pe thailandezi, insa aceasta a fost aleasa pentru a fi pe spatiul de prime-time al televiziunilor din Statele Unite, franciza concursului fiind detinuta de canalul NBC si miliardarul american Donald Trump. Cu toate acestea, thailandezii au sustinut-o inflacarat pe candidata lor, Chananporn Rosjan, iar guvernul de la Bangkok spera ca spectacolul desfasurat noaptea trecuta sa aduca inapoi turistii speriati de valurile seismice din decembrie anul trecut.

Concursul nu a fost scutit nici de scandaluri, reprezentanta Indoneziei, Artika Sari Devi, fiind tinta unui val de proteste din partea musulmanilor radicali din tara sa. Dupa ce radicalii au numit-o prostituata si au avertizat ca, daca ea va participa la concursul Miss Univers, "furia divina va provoca noi catastrofe in Indonezia", Artika Sari a facut o singura concesie: in cadrul probei de costume de baie, ea a purtat unul intreg, spre deosebire de celelalte concurente, care au avut costume din doua piese.

Insa, dincolo de acest incident, cele mai frumoase femei ale lumii au avut o vacanta de vis: au petrecut ultimele saptamini calarind elefanti, vizitind temple si hirjonindu-se intre ele pe plajele thailandeze, in asteptarea concursului la care urma sa fie desemnata cea care va mosteni coroana care se afla in prezent la australianca Jennifer Hawkins, Miss Univers 2004.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.