Misiune dificila, daca nu aproape imposibila, zilele trecute, pentru una dintre costumierele Teatrului National din Bucuresti. Angajata TNB-ului a primit sarcina de serviciu de a cauta si achizitiona noua costumatie scenica pentru Gheorghe Dinica, actorul fiind cel mai "capatanos" artist.

Cand vine vorba de costumatia actorului Gheorghe Dinica, costumierele Teatrului National trag aer in piept, numara pana la zece si se pun pe cautat. Lucrul acesta, insa, se intampla numai in cazul in care, in timpul reprezentatiei, personajul interpretat de marele actor Gheorghe Dinica trebuie sa poarte caciula. "Accesoriul acesta imi creeaza mari probleme, mai ales la domnul Dinica. Dansul poarta cel mai mare numar la caciula dintre toti angajatii TNB. Cu chiu cu vai gasesti ceva care sa-i vina", a povestit cea care a fost insarcinata sa "rezolve problema".

"Acum, pentru dansul caut o caciula mare de camuflaj pentru un anume rol, dar masura maxima existenta este 63 si mie imi trebuie 65 - dimensiunea maestrului", a adaugat aceasta. Intr-un sfarsit, dupa ce a gasit intr-un magazin de echipamente sportive fesul cu doua numere mai mic decat ceea ce cauta si s-a interesat daca poate sa returneze produsul daca nu este bun, angajata a mai cumparat si un set de manusi din acelasi material de camuflaj. "Domnul Dinica este cel mai mare capatanos de la TNB, dar nu unicul.

Si Florin Piersic are capul destul de mare si ii gasim cu greu palarii sau caciuli pe masura. Ce sa-i faci, este un accesoriu important pentru credibilitatea personajului", ne-a marturisit aceasta.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.