Mircea Cartarescu, Robert Turcescu si Ioana Bradea sint autorii celor trei carti nominalizate la categoria “Succesul anului” la Premiile Asociatiei Editorilor din Romania (AER) pentru 2004, a anuntat Mediafax.

Cartea "De ce iubim femeile", a lui Cartarescu, aparuta la Humanitas, volumul de publicistica "Dans de Bragadiru", de Robert Turcescu (Polirom) si "Bagau", romanul de debut al Ioanei Bradea (Editura Est), scris intr-un limbaj fara perdea, au intrat in competitia pentru "Succesul anului", premiu acordat pe baza succesului de piata al volumului, a calitatii editarii si a promovarii.

Premiile AER, in valoare totala de 60 de milioane de lei, vor fi acordate pe 4 iunie, la Tirgul International de Carte Bucuresti. Asociatia Editorilor premiaza, la tirg, profesionismul si originalitatea in editarea de carte.
La categoria "Carte pentru copii" au fost nominalizate "Lumea printesei Blu", de Vasile Groza, "Relatare despre Harap Alb", de Stelian Turlea (ambele la Editura Fundatiei Pro) si "Sori-Tuc si Sori-Puc", de Alina Miron (Editura Corint Junior).
Pentru titlul de "Cea mai frumoasa carte" candideaza "Familiile boieresti din Moldova si Tara Romaneasca", volum coordonat de Mihai Dim. Sturdza (Editura Simeria), "Kadis pentru copilul nenascut", de Imre Kertesz (Editura Est) si cartea lui H.R. Patapievici "Ochii Beatricei. Cum arata cu adevarat lumea lui Dante?" (Humanitas), alaturi de "Jocul cu margelele de sticla", de Hermann Hesse (Editura Rao) si "Duminica lui Arcimboldo", de Cristian Badilita (Editura Brumar).
"Cea mai buna colectie" va fi aleasa dintre colectiile "Biblioteca internationala" (Editura Est), "Ego. Proza" (de la Polirom) si "Biblioteca de psihanaliza" (Editura Trei). Editorii vor premia si cea mai frumoasa carte ilustrata, categorie la care candideaza "Romania. Tinuta umila a splendorii", de Razvan Voiculescu (Humanitas), "Ziua de apoimiine", de Adrian Bodnaru (Editura Brumar), si "Misterioasa flacara a reginei Loana", de Umberto Eco (Polirom/Pontica).

La sectiunea "Cea mai buna editare in limba romana" se lupta Editura Paralela 45, cu "Don Quijote de la Mancha", de Miguel de Cervantes, Polirom, cu "Poezii", de Jorge Luis Borges, si Humanitas, cu "Universul intr-o coaja de nuca". Juriul concursului este prezidat de Mircea Mihaies.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.