Parchetul din Los Angeles va lupta impotriva cererii cineastului francez Roman Polanski care a solicitat instantei o prescriere a condamnarii sale pentru intretinerea de raporturi sexuale cu o minora.
Avocatii cineastului au depus, luna trecuta, o motiune de respingere a cazului vechi de peste 30 de ani. Insa, procurorul David Walgren, care a administrat probele in acest dosar inca din 1977, a argumentat ca prezenta regizorului in Statele Unite este absolut necesara pentru motiunea de prescriere. Polanski, care a fugit in Franta in 1978 in timp ce astepta sentinta definitiva dupa ce a pledat vinovat, risca insa sa fie automat arestat la intoarcerea in SUA.

Conform declaratiilor din dosar, minora Samantha Geimer afirma, in 1977, ca Polanski a atacat-o la finalul unei sedinte foto, dupa ce initial o servise cu sampanie si o jumatate de pastila. De asemenea, ea le-a povestit anchetatorilor ca l-a rugat in repetate randuri sa se opreasca si apoi a plans tot drumul pana acasa. In dosar se mentioneaza si locul evenimentului - casa actorului Jack Nicholson - dar se precizeaza ca acesta "nu era acasa in acel moment si nici nu avea vreo informatie despre intentiile lui Polanski".

Geimer, acum in varsta de 44 de ani, locuieste in Hawaii alaturi de sotul ei si cei trei copii. Aceasta a renuntat la anonimat in urma cu cativa ani pentru a declara ca nu a vrut ca Polanski sa mearga la inchisoare si ca, dupa 30 de ani de exil, acuzatiile ar trebui retrase.

Audierile in acest caz au fost programate pentru 21 ianuarie la Curtea Suprema din Los Angeles.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.