Actrita Anamaria Marinca, producatorii Tudor si Oana Giurgiu, regizorii Radu Jude, Gabriel Achim si Paul Negoescu reprezinta anul acesta Romania la Festivalul International de Film de la Berlin.

Al doilea lungmetraj regizat de ac­trita Julie Delpy (care interpreteaza, de altfel, rolul principal), "Contesa“, va avea premiera mondiala la Berlinala, in cadrul sectiunii Panorama, anunta organizatorii festivalului care se des­fasoara intre 5 si 15 februarie.

Filmul, a carui actiune e plasata in secolul al XVI-lea, se concentreaza asupra des­tinului lui Erzsebet Bathory, contesa care a ucis fecioare pentru a-si men­tine tineretea imbaindu-se in sangele lor.

Anamaria Marinca joaca in acest film de epoca rolul Annei Darvulia, consiliera contesei obsedate de lon­gevitate. Colegi de distributie ii sunt William Hurt si Daniel Brühl, pri­mul interpretand, in cuvintele re­gi­zoarei, "cel mai machiavelic personaj“.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.