"The Dark Knight", "The Curious Case of Benjamin Button", "Frost/Nixon," "Slumdog Millionaire" si "Milk", creditate cu sanse la Oscar, sunt nominalizate la categoria Cel mai bun film, din cadrul Premiilor Organizatiei Producatorilor din America, care se vor decerna pe 24 ianuarie.

Cel mai nou film din seria "Batman", intitulat "The Dark Knight", a avut incasari de aproape un miliard de dolari, datorita noului interpret al omului-liliac, Christian Bale, dar si prezentei in distributie a regretatului Heath Ledger, aflat la ultimul sau rol, relateaza NewsIn.

"Curious Case of Benjamin Button", care a aparut pe marile ecrane tot la sfarsitul anului, marcheaza a treia colaborare a lui Brad Pitt cu regizorul David Fincher, dupa "Fight Club" si mega-succesul "Se7en", plasat de multi intre primele 10 thriller-uri din toate timpurile. Plecand de la o povestire de F. Scott Fitzgerald, scenariul urmareste destinul unui barbat care se naste, practic, deja batran si, odata cu trecerea timpului, merge inapoi pe scara varstei. Partenera lui Pitt este interpretata de Cate Blanchett.

"Frost/Nixon",
care a fost lansat oficial in decembrie, este regizat de Ron Howard si prezinta evenimentele de dupa scandalul Watergate, cu focus pe prezenta fostului presedinte Richard Nixon in emisiunile TV realizate de David Frost. Singurii actori cunoscuti de pe afis sunt Kevin Bacon si Oliver Platt, insa punctul forte al productiei este scenariul, inspirat de o piesa a lui Peter Morgan.

"Slumdog Millionaire", lansat pe 12 noiembrie, este o coproductie SUA-Marea Britanie-India care demonstreaza ca Hollywood si Bollywood pot colabora cu succes. Povestea, comica si romantica in egala masura, este despre un tanar indian care intra intr-un concurs TV de cultura generala pentru a-si impresiona prietena.

"Milk",
care a fost lansat in decembrie, este cel mai nou film in care joaca Sean Penn, in rolul unui homosexual ales intr-o functie publica. Regizor este Gus Van Sant, care a mai semnat "Good Will Hunting" si remake-ul din 1999 dupa capodopera "Psycho" a lui Hitchcock.

La categoria Cea mai buna animatie, "Bolt", pelicula in care vedetele sunt un caine, o pisica si un hamster, este nominalizata alaturi de mai cunoscutele "Kung Fu Panda" si "Wall-E".

Premiile oferite de Organizatia Producatorilor din America se acorda si pentru alte categorii printre care documentare, seriale TV de comedie, seriale TV drame, emisiuni si concursuri TV.

Premiile Organizatiei Producatorilor din America au ajuns la a 20-a editie, care va avea loc in data de 24 ianuarie la teatrul Hollywood Palladium, California.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.