Jim Carrey va aparea, din nou, pe marile ecrane in rolul unui dusman declarat al Craciunului, intr-o ecranizare 3D a "Povestii de Craciun", scrisa de Charles Dickens.

In filmul "A Christmas Carol", celebrul actor de origine canadiana va juca, de fapt, patru roluri. Cel mai important dintre ele este cel al celebrului personaj Ebeneezer Scrooge - afaceristul avar, dezbracat de umanitate si de orice credinta, relateaza NewsIn.

Productia este realizata de studiourile Walt Disney intr-o tehnica inovatoare, cu elemente de animatie si efecte speciale tridimensionale, similara celei folosite in megaproductia "300". Regia si scenariul sunt semnate de Robert Zemeckis, cunoscut in special pentru "Forrest Gump" si seria "Back to the Future".

In afara lui Carrey, distributia include alte nume "grele" de la Hollywood, printre care Gary Oldman, Bob Hoskins si Robin Wright Penn.

In prezent, filmul se afla in faza de post-productie. Premiera americana este programata pe 6 noiembrie, iar din 12 decembrie filmul va ajunge si in cinematografele din Romania.

"A Christmas Carol" este a doua pelicula in care Jim Carrey joaca rolul unui personaj in lupta cu spiritul Craciunului. Prima a fost "How the Grinch Stole Christmas" (Cum a furat Grinch Craciunul), care a avut, numai in Statele Unite, incasari de peste 260 de milioane de dolari.

Jim Carrey, care va implini 47 de ani pe 17 ianuarie, este primul actor din istorie care a primit un onorariu de 20 de milioane de dolari (in 1996, pentru rolul din "The Cable Guy"). Are in palmares doua Globuri de Aur si alte 35 de premii la diferite festivaluri de film.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.