In ultimii doi ani, doua filme si o telenovela au fost moderat laudate, aspru criticate sau prestigios premiate pentru felul in care au inchipuit povesti de iubire intre palestinieni si evrei. Povestile lor de iubire din viata reala egaleaza, si chiar bat, imaginatia scenaristilor.

La sfarsitul anului trecut, seria iordaniana “Invazia” care prezinta dragostea dulce-amaruie dintre un palestinian si o evreica a primit titlul de Cea mai buna telenovela, in cadrul ceremoniei de decernare a Premiilor Emmy International.

Telenovela spune povestea unui tanar palestinian, Mustafa, care se indragosteste de o evreica, Yael, in tabara de refugiati de la Jenin, in haosul creat in 2002 de ofensiva militara israeliana in Cisiordania.

In mijlocul violentei si al ororilor cei doi reusesc sa traiasca o induiosatoare poveste de dragoste, ultima urma de umanitate din lumea aflata in razboi.

Trei milioane de dolari au fost cheltuiti pentru realizarea telenovelei, desi producatorii au stiut de la inceput ca productia, prima din lumea araba care castiga un Emmy, nu va fi difuzata de majoritatea posturilor de televiziune arabe din cauza subiectului sensibil.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.