Ii dedic, in exclusivitate, editia de azi a rubricii „Biserica catodica”.

Una: Tema ultimei emisiuni "Corazon Latino" a fost "dragostea ca-n filme". Ma rog, sper ca asta a fost, eu, personal, asa am inteles, fireste, dupa ce am stat mult cu picioarele intr-un lighean cu apa rece (am auzit ca potenteaza procesul gindirii) din propozitia cu care Oana Zavoranu a inaugurat lucrarile din platou. Asadar - putina atentie, Oana! - propozitia "Tema emisiunii noastre este despre dragostea ca-n filme" contine o prepozitie ("despre") care e din alt film de dragoste, prin urmare, n-are ce sa caute acolo. Dar daca tie iti place sa chinui atit limba romana, cit si pe telespectatori, iata citeva variante care ti-ar putea sluji si mai bine in viitoarele emisiuni: "Tema emisiunii noastre este pentru dragostea ca-n filme", "Tema emisiunii noastre este linga dragostea ca-n filme", "Tema emisiunii noastre este cu dragostea ca-n filme", "Tema emisiunii noastre este peste dragostea ca-n filme" si, nu in ultimul rind, "Tema emisiunii noastre este pe dragostea ca-n filme". Bine, hai ca-ti spun si cum era corect: "Tema emisiunii noastre esteeeeeee… dragostea ca-n filme".

Alta: "Mai tineti minte primul sarut, cind buzele s-au unit intr-o pecetluire eterna?" Eee, aici nu mai e vorba de eludarea legilor gramaticii, ci de… exces de stil. Eu cred ca Oana, cind e plecat Pepe prin delegatii si ramine singurica, scrie poezii. Altfel nu-mi pot explica apetitul ei pentru exprimari lirico-lesinogene. Nu e prima oara cind ma minunez de chestia asta, asa ca, i-auzi, Oana, cum puteai sa te exprimi ca sa ne curga si mai multe lacrimi: "Mai tineti minte primul sarut, cind buzele s-au unit intr-o pecetluire eterna si iarba plingea pe glezna voastra cu lacrimi de roua, iar soarele isi trimitea sagetile aurii in pletele voastre mingiiate de vintul care adia duios, tandru, dulce, misterios si lin?"

Inca una: "Pepe stie ca eu sint o persoana sociabila care socializez cu lumea". Aloo, sper ca Pepe stie si urmatoarele: ca esti o persoana glumeata care glumesti cu lumea, ca esti o persoana amabila care esti amabila cu lumea, ca esti o persoana draguta care esti draguta cu lumea si, nu in ultimul rind, ca esti o persoana vorbareata care vorbeste (din televizor) cu lumea. Chiar daca lumea nu te-a intrebat nimic. Cum am zis? Vorbareata? Ufff, bine ca n-am zis "locvace" ca sa complic lucrurile aiurea-n tramvai.

Din lipsa de spatiu, ultima, cea mai grea: "O sa spun acum o opinie pentru care, poate, voi fi taxata: exista muzica de-o vara, hituri de sezon care traiesc, dupa care, cei care le cinta, fie ca este o formatie sau o persoana, o cintareata sau un cintaret, moare!" Am voie ca p-asta sa n-o mai comentez, mai ales ca Oana a anticipat ca va fi taxata pentru aceasta parere?

Traiasca Oana care ne da si noua un coltuc de piine! Voi reveni.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.