Paginile cerate, cu ilustratii spectaculoase, situeaza cu usurinta volumul in randul obiectelor de arta, iar informatia, neconventionala, exprimata lejer si cu un fin ton ironic, trece in plan secundar, umbrita de grafica eleganta.

Artistul Stefan Constantinescu si-a propus initial un volum care sa starneasca interesul copiilor, frapat de intrebarea fiului sau referitoare la o fotografie cu Ceausescu - “Cine este asta?”, strangand un minimum de informatie concentrata, prezentata atractiv, ca sa-i lamureasca pe cei mici cum traiau romanii in ultimii 20 de ani ai comunismului romanesc.

Cartea incepe cu 1968, anul nasterii lui Stefan Constantinescu, si reprezinta o istorie neconventionala, cu legende care circulau printre bucuresteni in vremea comunismului sau cu amintiri de pe vremuri, intotdeauna incarcate de un gust amar, sugerat cu discretie.

Rezultatul - o carte bilingva, colorata si chiar cu pagini de colorat - depaseste scopul autorului, lucrarea putand fi gustata la orice varsta si organizata pe capitole tematice precum “Mos Gerila”, “In vacanta”, “Cutremurul”, “PCR”, “Lipsuri”, “Bucuresti” si altele.