In plus, tribunalul din Saint-Denis a interzis societatii Pardon sa vanda geanta si in alte zone.

Compania "nu justifica si nici nu invoca vreo autorizatie din partea Carlei Bruni pentru a folosi imaginea sa in cadrul unei operatiuni publicitare", a declarat judecatorul.

In timpul audierii de luni, garantul societatii Pardon, Peter Mertes, si-a luat angajamentul ca va "arde" toate gentile. El a calificat insa suma pe care compania tebuie sa o plateasca drept "enorma". "Este un pret prea mare pentru o prostie", a declarat Mertes.

Compania Pardon a pus in vanzare, la inceputul lunii decembrie, 10.000 de "genti de cumparaturi" imprimate cu fotografia in care Carla Bruni apare goala, realizata in 1993, pentru a fi folosita intr-o campanie impotriva SIDA.

In dreptul imaginii, era scris: "Prietenul meu ar fi trebuit sa-mi cumpere de la Pardon", un joc de cuvinte care, in limba franceza, ar putea insemna si "Iubitul meu ar trebui sa ma cumpere prin iertare".

Carla Bruni a depus o plangere pentru atingerea adusa dreptului la imagine si a cerut daune morale si patrimoniale in valoare de 125.000 de euro. Suma primita in urma procesului va fi acordata unor fundatii de caritate.

Societatea Pardon, care produce mai ales tricouri si articole de plaja, a facut in repetate randuri obiectul unor discutii aprinse pe insula, dupa ce a vandut maieuri pe care era imprimata imaginea Fecioarei Maria.

Carla Bruni a dat in judecata in trecut si compania aeriana Ryanair, pentru ca a folosit, fara aprobarea ei, o fotografie in scopuri publicitare. In urma procesului, sotia presedintelui a obtinut un euro daune morale si 60.000 de euro daune patrimoniale, suma acordata apoi fundatiei de caritate Les Restos du Coeur.

La randul sau, presedintele francez a intentat un proces, in luna octombrie, unei societati care a vandut o papusa voodoo cu chipul sau, alaturi de un set de ace. Justitia i-a acordat un euro despagubiri, dar a refuzat sa interzica fabricarea si comercializarea papusii, asa cum ceruse initial Sarkozy.