Actorii din New York si de la Hollywood s-au impartit in tabere: unii vor sa intre in greva, altii invoca apocalipsa crizei si renunta la cererile sindicale.

Criza economica mai are putin si infrange criza de la Hollywood, starnita cu luni in urma de posibila intrare in greva a actorilor, care vor sa primeasca bani si din incasarile obtinute de producatori din comercializarea filmelor pe Internet si diferite suporturi electronice.

Sindicatul Actorilor de film si televiziune (SAG), care insista asupra modificarii drepturilor artistilor dupa reinnoirea contractelor, si-a convocat miercuri membrii sa aprobe inceperea grevei in ianuarie.

Hotararea trebuie adoptata insa cu 75% dintre voturi, iar acest consens e mult mai greu de atins decat cel obtinut anul trecut, cand scenaristii au intrat in greva, blocand productia de filme si emisiuni si atragand pierderi de sute de milioane inca din primele luni.

Actorii americani s-au impartit in doua tabere - cea hollywoodiana, din Los Angeles, si cea newyorkeza - care au recurs deja la confruntarile frontale (Hollywoodul vrea greva, New Yorkul, nu).


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.