Peste 100 de fotografii cu Marilyn Monroe sunt scoase la licitatie in cadrul colectiei "The Constantiner, Icons of Glamour and Style", care se asteapta la incasari totale de peste 7.5 milioane de dolari, potrivit organizatorilor, casa Christie's din New York.

Fotografiile care o prezinta pe Monroe in diferite etape ale evolutiei sale artistice sunt realizate de artisti ca Andy Warhol, André de Dienes, Tom Kelley, Elliott Erwitt, Eve Arnold, Gary Winogrand, Milton Greene si Bert Stern.

Licitatia fotografiei lui de Dienes, facuta in 1945-1949, pe cand Monroe era Norma Jeane Baker, porneste de la suma de 3.000 de dolari. Faimosul nud color al actritei facut de Tom Kelley pentru Playboy este estimat la 10.000 de dolari, iar The Last Sitting, care face parte din ultimul pictorial al actritei, realizat, in 1962, de Bert Stern, pentru revista Vogue, este evaluat la peste 100.000 de dolari.

Colectia lui Leon si a Michaelei Constantiner cuprinde fotografii celebre ale unor personalitati glamour, cum ar Marilyn Monroe, James Dean si Lisa Fonssagrives-Penn, dar si Kate Moss, Stephanie Seymour, Monica Bellucci sau Madonna.

In colectie sunt in total 320 de lucrari realizate de fotografi ca Andy Warhol, Helmut Newton, Richard Avedon sau Irving Penn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.