Timp de zece zile, vor fi proiectate pelicule produse in Algeria, China, Grecia, Marea Britanie, Suedia, SUA si Germania, informeaza NewsIn.

Printre favoritele la castigarea marelui premiu, "Ursul de aur", se numara atat premierele "Alle Anderen" (Germania), "Rage" (Marea Britanie-SUA, cu Jude Law, Steve Buscemi si John Leguizamo) si "London River" (Franta-Algeria-Marea Britanie), cat si peliculele deja lansate "Mei Lanfang" (China) si "Mammoth" (Suedia-Germania-Danemarca).

Tot la Berlin va concura productia americana "The Messenger", cu Ben Foster si Woody Harrelson.
"Suntem onorati sa putem prezenta filme noi, facute atat de regizori consacrati, cat si de tineri interesanti. Multe dintre filmele alese trateaza globalizarea si impactul sau asupra vietilor private ale oamenilor, crizele internationale, dar si speranta intr-o lume mai buna", a declarat directorul festivalului, Dieter Kosslick.
In afara competitiei vor rula filme cunoscute, printre care "The Reader" (nominalizat la Globurile de Aur), "Pink Panther 2" (cu acelasi Steve Martin in rolul detectivului Closeau), "The Dust of Time" (cu Willem Dafoe) si "The Private Lives of Pippa Lee" (cu Keanu Reeves, Monica Bellucci si Winona Rider), prezentat in premiera mondiala.

Ultimul castigator al Ursului de Aur a fost controversatul film brazilian "Tropa de Elite", regizat de Jose Padilha, care prezinta o poveste despre droguri, politisti si coruptie in suburbiile din Rio.
Festivalul de la Berlin se numara printre cele mai importante evenimente de gen din Europa, alaturi de festivalurile de la Cannes si Venetia.